Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Ðorđević i Mekejn o bilateralnoj vojnoj saradnji

Studio B 10.04.2017
Ministar odbrane Zoran Ðorđević sastao se danas sa senatorom Džonom Mekejnom, predsedavajućim Komiteta za Oružane snage Kongresa SAD, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj vojnoj saradnji. Ðorđević je iskazao zadovoljstvo saradnjom Ministarstva… »

Zaposleni u RTV Kragujevac bez 10 plata, neizvestan opstanak tog medija

Blic 10.04.2017
Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac (RTK) spremni su da uz podršku građana od srede radikalizuju proteste ukoliko ne počne realizacija predizbornih obećanja na sanaciji posledica katastrofalne privatizacije i na opstanku te medijske kuće, koja su… »

Koje vitamine treba uzimati, a koji su potpuno beskorisni pa čak i štetni

Blic 10.04.2017
Čini se kao jednostavan savet - jedite povrće, vežbajte i uzimajte vitamine. Međutim, nije sve tako jednostavno, jer preterano uzimanje bilo kog sintetičkog vitamina može da izazove razne toksične reakcije, pa čak i nastanak kamena u bubregu… »

Država se uselila 1953, hoće li je Vučić "preseliti" VIDEO

B92 10.04.2017
Beograd -- Predizborna najava izabranog predsednika da je spreman da se preseli, kako bi sadašnja zgrada Predsedništva bila dodeljena nekom od muzeja, još nema epilog. U istorijskom muzeju Srbije kažu da ta zgrada jeste spomenik kulture i nema dileme… »

Šeta dva psa pa ih "trenira" na lutalicama VIDEO

B92 10.04.2017
Snimci psa ostavljenog u kanalu pored puta, s vidnom ranom od metka na glavi, zgrozili su sve koji su to videli. Taj slučaj dogodio se u Šapcu, a pretpostavlja se da je vlasnik pucao u psa jer nije bio zadovoljan ishodom borbe. Istraživali smo da li i… »

Novosadski naučnici najbolji na svetu!

Alo 10.04.2017
Naučnici novosadskog istituta "BioSens" osvojili su prvo mesto u finalu jednog od naprestižnijih svetskih takmičenja "Sindžentin izazov za useve", održanog prošle nedelje u Las Vegasu. Oni su najbolje izveli optimalizaciju setve soje na teritoriji… »

Nikolić brani Dragicu: Dovode me u sukob čak i sa Vučićem

Vesti online 10.04.2017
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić demantovao je za "Sputnjik" spekulacije o navodnoj istrazi koja je pokrenuta protiv fondacije njegove supruge Dragice. Nikolić je istakao da su ovakve tvrdnje apsolutna neistina, kao i da još ne može da… »

DRUGA NEDELJA PROTESTA U BEOGRADU: Demonstranti dali rok Vladi Srbije do 17. aprila (UŽIVO)

Newsweek 10.04.2017
Učesnici osmog "Protesta protiv diktature" počeli su u ponedeljak u 18 sati da se okupljaju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu odakle će, kao i svake večeri, krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama. UŽIVO SA NOVOSADSKIH ULICA (@nsu.rs)… »

Konferencija o migrantima i bezbednosti na Paliću

RTS 10.04.2017
Na Paliću je počela međunarodna naučna konferencija "Migracije kao bezbednosni izazovi: zapadno-balkanska ruta. Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević istakao je, otvarajući… »

Protesti, dan osmi, maršruta je tajna...

Sputnik 10.04.2017
Protest „Protiv diktature“ i danas je počeo ispred Skupštine Srbije nešto oko 18 časova u prepoznatljivoj atmosferi. Učesnici protesta okupili su se ispred Doma Narodne skupštine osmi dan zaredom, (uz izuzetak subote kada su se okupili ispred… »