Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Studenti ponovo na ulicama širom Srbije (FOTO + VIDEO)

Alo 10.04.2017
Učesnici "Protesta protiv diktature" i danas su se okupili u gradovima širom Srbije. U centru Beograda je večeras održan "Protest protiv diktature" ;, a okupljanje koje je organizovano osmi put završeno je bez incidenata posle nešto više od tri… »

"Neću dozvoliti ljudima bivšeg režima da uvedu diktaturu"

Alo 10.04.2017
Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je suština onoga što čini "bivši režim" da se napravi atmosfera da se sve uruši, da se delegitimišu sve institucije, da se sruši Srbija, te da uvedu novi princip da se na… »

Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog aviona

RTS 10.04.2017
Video-snimak koji pokazuje kako policija nasilno izvlači jednog putnika iz prebukiranog aviona američke avio-kompanije „Junajted erlajns“ na aerodromu „O'Her“ u Čikagu, proširio se preko društvenih mreža, a takvo ponašanje naišlo na brojne… »

Spasen otrovani orao belorepan

Večernje novosti 10.04.2017
Zahvaljujući brzoj intervenciji ornitologa i zaštitnika ptica, kod Sanada je spasen otrovani belorepan. NOVI SAD - Zahvaljujući brzoj intervenciji ornitologa i zaštitnika ptica, kod Sanada je spasen otrovani belorepan. Divlju pticu 6. aprila ujutro je… »

Austrijski vojnici se u Vinči spremaju za nuklearni napad

Vesti online 10.04.2017
Jedinica austrijske vojske za reagovanje u slučaju napada hemijskim, biološkim, nuklearnim i radiološkim oružjem završava obuku u Institutu za nuklearne nauke Vinča. U sklopu vežbe izvedena je eksplozija prljave bombe, u slučaju potencijalnog… »

Od državnog udara „ostali samo dugmići“

Sputnik 10.04.2017
Iako je svima jasno da je afera „Državni udar“ u Crnoj Gori iskonstruisana, crnogorska vlast ostavlja građane bez objašnjenja. Njen cilj je da pošto-poto, što pre, Crna Gora postane članica NATO-a. Ni to što su glavni akteri Specijalnog… »

Kad Centar za socijalni rad odbija da pomogne VIDEO

B92 10.04.2017
Centar za socijalni rad ukinuo je pomoć od šest hiljada dinara bratu i sestri, Draganu i Svetlani Džodić. Oni žive u prostorijama mesne zajednice u selu Grabovnica, bez hrane i vode. Iako su meštani više puta pisali centru za socijalni rad, oni… »

Ponovo nespremni za borbu protiv grada!

Alo 10.04.2017
Iako sezona protivgradne odbrane u Srbiji počinje za manje od nedelju dana, mi je ponovo dočekujemo nespremni, uprkos tome što godinama grad domaćoj poljoprivredi nanese štetu tešku i do 100 miliona evra! Tako lansirne stanice, po običaju, sezonu… »

Ispovest čoveka koji je izručio Miloševića: Za tu fotografiju su mi nudili pola miliona evra

Kurir 10.04.2017
Nekadašnji upravnik Okružnog zatvora, Dragiša Blanuša (72) nedavno je oslobođen krivice za zloupotrebu službenog položaja i otmicu bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Blanuša je preživeo svojih 16 godina samoće te mu ni to što na… »

"CRTA" TVRDI: Uočeno tri odsto nepravilnosti, ali to ne menja krajnji rezultat predsedničkih izbora!

Newsweek 10.04.2017
Nepravilnosti su se ticale pojedinačnih slučajeva neproveravanja ličnih isprava birača pre glasanja, nekorišćenja nevidiljivog spreja i pravljenja paralelnih spiskova sa imenima i prezimenima izašlih na glasanje van biračkog spiska. Posmatračka… »