Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Vozači, pažljivo: Pojačan saobraćaj očekuje se krajem nedelje, opasnost od nesreća

Blic 10.04.2017
Vikend je protekao je u znaku pojačanog saobraćaja, a veći broj vozila očekuje se i u narednom periodu, posebno u drugoj polovini nedelje zbog predstojećih uskršnjih praznika, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Kako se ukazuje, takve… »

Ministarka Mihajlović u Srebrenici: Obnova 11 mostova sa BiH u narednih godinu dana

Blic 10.04.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila danas da će u narednih godinu dana biti obnovljeno 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH, kao i da će na jesen biti otvoren novi most na Drini između Ljubovije i… »

Vučić i Dačić uputili saučešće povodom napada u Egiptu

Press 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju i premijeru Šerifu Ismailu povodom napada u toj zemlji. Foto:B92.net U telegramu se ističe da je ovo još jedna potvrda da međunarodna… »

Tači slavi poraz OVK na Košarama?!

Vesti online 10.04.2017
Hašim Tači se u nedelju oglasio na društvenim mrežama na godišnjicu početka bitke na Košarama i napisao da je "OVK tada pokazao da je sposoban da uđe u frontalni sukob sa srpskim snagama". Istovremeno, Kancelarija za KiM je saopštila povodom 18… »

Inspekcija: Na gradilištima i ugostiteljstvu petina radnika na crno

Blic 10.04.2017
Inspektorat za rad saopštio je danas da je tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno 2.348 radnika, od kojih je skoro petina… »

Preživeli sa Košara kod Drecuna

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju mr Milovan Drecun, primio je delegaciju preživelih heroja graničara sa karaule Košare, koju su pripadnici terorističke OVK napali 9. aprila 1999. godine, saopšteno je iz Narodne skupštine. Milovan… »

Deca izbeglice bez pratnje izložena riziku na Balkanu

B92 10.04.2017
Procenjuje se da je oko 1.300 dece izbeglica i migranata bez pratnje izloženo riziku od eksploatacije, nasilja i trgovine ljudima. Ti rizici prete zbog sve restriktivnije politike kontrole granica i često neadekvatnog odgovora sistema socijalne zaštite… »

U Ministarstvu sporta falsifikovali potpise da bi kupili mobilne

Radio 021 10.04.2017
U Ministarstvu sporta i omladine je tokom javne nabavke mobilnih telefona, falsifikovan potpis jednog od članova Komisije za javne nabavke. Blic piše da ovakav potez predstavlja krivično delo. Prema saznanjiam tog lista, tokom nabavke telefona za… »

Radijatori u Beogradu topli do kraja nedelje

Mondo 10.04.2017
Potrošačima koji se greju preko toplane radijatori će sigurno biti topli do kraja ove nedelje, kada se završava grejna sezona. Ipak, elektrane imaju obavezu da budu u pripravnosti do 3. maja, kada zvanično mogu da “zaključaju” pogone. Foto… »

Neviđeno oružje u Beogradu: Sajam "Partner 2017"

Pravda 10.04.2017
Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" biće održan od 27. do 30. juna na Beogradskom sajmu, uz do sada najveći broj stranih izlagača i nekoliko svetskih premijera proizvoda domaće namenske industrije. Navodeći da je srpska odbrambena… »