Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Pojačan saobraćaj u narednom periodu

RTS 10.04.2017
Vikend je protekao je u znaku pojačanog saobraćaja, a veći broj vozila očekuje se i u narednom periodu, posebno u drugoj polovini nedelje zbog predstojećih uskršnjih praznika, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Kako se ukazuje, takve… »

"U narednih godinu obnavljamo 11 mostova"

B92 10.04.2017
Srebrenica -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila da će u narednih godinu dana biti obnovljeno 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH. Ona je istakla i da će na jesen biti otvoren novi most na Drini između Ljubovije i Bratunca… »

Saučešće Maje Gojković povodom napada u Egiptu

RTS 10.04.2017
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsedniku Parlamenta Arapske Republike Egipat Ali Abdel el Sajed Ahmedu, povodom bobaškog napada u Egiptu. "Užasnuti smo i potreseni vešću o… »

Bitka za Košare je svetli primer istorije: Heroji se ne zaboravljaju!

Kurir 10.04.2017
Pre tačno 18 godina udružene snage NATO, regularne vojske Albanije i albanskih terorista iz OVK otpočele su ofanzivu na karaulu Košare. Napad se preneo i na ostale položaje Vojske Jugoslavije na granici s Albanijom. Taj planirani proboj u Metohiju… »

Drastično: Na gradilištu u Nišu svi "na crno"

B92 10.04.2017
Beograd -- Inspektorat za rad vršio je dvodnevni nadzor na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno je 2.348 radnika, od kojih je skoro petina angažovanih "na… »

Drecun sa graničarima sa karaule Košare

Blic 10.04.2017
Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, primio je delegaciju preživelih heroja graničara sa karaule Košare, koju su pripadnici terorističke OVK napali 9. aprila 1999. godine, saošteno je iz Narodne skupštine. Milovan Drecun je istakao… »

Deca izbeglice bez pratnje izložena ogromnom riziku na Balkanu

Blic 10.04.2017
Procenjuje se da je oko 1.300 dece izbeglica i migranata bez pratnje izloženo riziku od eksploatacije, nasilja i trgovine ljudima zbog sve restriktivnije politike kontrole granica i često neadekvatnog odgovora sistema socijalne zaštite u državama duž… »

Skandal u udovičićevom ministarstvu: Falsifikovali potpis da bi kupili mobilne telefone

Blic 10.04.2017
U Ministarstvu sporta i omladine je tokom javne nabavke mobilnih telefona falsifikovan potpis jednog od članova Komisije za javnu nabavku, otkriva "Blic". Ovakav potez, za koji je naš list dobio i potvrdu čoveka čiji je potpis lažira, predstavlja… »

Radijatori topli do kraja nedelje

Večernje novosti 10.04.2017
Toplane utrošile 20 odsto energenata više. POTROŠAČIMA koji se greju preko toplane radijatori će sigurno biti topli do kraja ove nedelje, kada se završava grejna sezona. Ipak, elektrane imaju obavezu da budu u pripravnosti do 3. maja, kada zvanično… »

BG: Svetske premijere pored Nore i Lazara

B92 10.04.2017
Beograd -- Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" biće održan od 27. do 30. juna na Beogradskom sajmu, uz do sada najveći broj stranih izlagača. Očekuje se i nekoliko svetskih premijera proizvoda domaće namenske industrije, najavili su… »