Društvo arhiva vesti 10.04.2017

NUNS i NDNV: Policija da otkrije ko preti novinarki Vojtehovskoj

Novi magazin 10.04.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili pretnje upućene poznatoj TV novinarki i voditeljki Tatjani Vojtehovski i pozivali policiju da hitno preduzme sve radnje kako bi utvrdila ko je autor… »

Srpska borba za Kosovo: Priprema novih generacija

Mondo 10.04.2017
U Kancelariji za Kosovo i Metohiju danas je na jednomesečnu praksu primljeno 11 studenata Fakulteta političkih nauka, koji treba da se upoznaju s načinom rada i izazovima sa kojima se ta kancelarija suočava. Foto: tanjug/ zoran zestic/ nr Studente… »

U maju kampanja Euromelanoma

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf-… »

Poskupela Politika, nova cena 40 dinara

Novi magazin 10.04.2017
Najstarije novine u Srbiji - dnevni list Politika, poskupele su za pet dinara i od danas jedan primerak tog dnevnika košta 40 dinara. U pismu čitaocima, uredništvo Politike navodi da je taj list godinama uspevao da ostane po strani od podizanja cena… »

"Mekejn je doneo poruku oko Rusije, ostalo je konfekcija"

Vesti online 10.04.2017
Osnovna poruka koju donosi senator Džon Mekejn jeste ona koja se tiče Rusije i to njega najviše interesuje, smatra analitičar Boško Jakšić. Kako je rekao u Kažiprstu, sve ostalo što je rekao nakon sastanka sa premijerom Vučićem, od podrške… »

Danas je počela Velika nedelja: Za svaki dan važe posebni običaji

Vesti online 10.04.2017
Danas je počela Strasna nedelja, poslednja, sedma nedelja časnog posta, koja prethodi Vaskrsu. Tokom ove nedelje nekada su vladale rigorozne zabrane koje su i te kako poštovane. Strogo se pridržavalo posta, zabranjeno je pranje veša, veselje… »

To može samo Kurir: Čitaocima poklanjamo osveštane ikone i medaljon sa zlatotiskom

Kurir 10.04.2017
Proslavite Uskrs uz osveštane poklone iz Kurira! Uoči Uskrsa, najuticajnije dnevne novine Kurir svoje čitaoce daruje osveštanim poklonima. Tri dana zaredom čekaju vas pokloni u vidu malo-poznate ikone Hrista u tamnici, medaljona sa likom Isusa Hrista… »

Na današnji dan, 10. april

B92 09.04.2017
1583 - Rođen je holandski pravnik, pisac i humanista Hugo Grocijus (Grotius), osnivač nauke o međunarodnom pravu. 1585 - Umro je papa Grgur XIII (Gregorius), poznat po reformi Julijanskog kalendara 1582. godine. Novi kalendar nazvan je po njemu… »

Kraj potrage za Barbarom, nema tela u Tisi

Mondo 10.04.2017
Telo učenice iz Sente koja je pre pet meseci navodno pala s mosta u Tisu i nestala nisu pronašli u reci ni specijalno obučeni psi. Foto: printscreen/rts/mondo Dvodnevna detaljna pretraga banatske i bačke obale Tise koju su sproveli mađarski spasioci… »

Danas je Veliki ponedeljak, prvi dan Strasne nedelje: Ako zagrlite ove osobe i kažete im koliko vam znače, imaćete sreće…

Telegraf 10.04.2017
Poput Josifa, koga su braća iz zavisti prodala za 20 srebrenika, ali se spasao i kasnije je vladao Egiptom, i Spasitelj je predat u ruke grešnika. Velika ili strasna sedmica je poslednja, sedma nedelja Velikog časnog posta koja prethodi Uskrsu. Ova… »