Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Poruku zalepili na drvo: Jezive pretnje novinarki Tatjani Vojtehovski

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Zasad nepoznata osoba na drvo u blizini Crkve Svetog Marka u Beogradu zakačila je preteću poruku novinarki i voditeljki emisije „Život priča“ Tatjani Vojtehovski. Na papiru zakačenom na drvo u blizini Crkve Svetog Marka osvanula je… »

Studenti FPN na praksi u Kancelariji za KiM

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - U Kancelariji za Kosovo i Metohiju danas je na jednomesečnu praksu primljeno 11 studenata Fakulteta političkih nauka, koji treba da se upoznaju s načinom rada i izazovima sa kojima se ta kancelarija suočava. Studente međunarodnih odnosa… »

Besplatan pregled kože: Proverite mladeže, jer se povećava broj obolelih od melanoma

Blic 10.04.2017
Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf- Sekulović… »

Poskupela Politika, nova cena 40 dinara

Novi magazin 10.04.2017
Najstarije novine u Srbiji - dnevni list Politika, poskupele su za pet dinara i od danas jedan primerak tog dnevnika košta 40 dinara. U pismu čitaocima, uredništvo Politike navodi da je taj list godinama uspevao da ostane po strani od podizanja cena… »

"Mekejn je doneo poruku oko Rusije, ostalo je konfekcija"

Vesti online 10.04.2017
Osnovna poruka koju donosi senator Džon Mekejn jeste ona koja se tiče Rusije i to njega najviše interesuje, smatra analitičar Boško Jakšić. Kako je rekao u Kažiprstu, sve ostalo što je rekao nakon sastanka sa premijerom Vučićem, od podrške… »

Danas je počela Velika nedelja: Za svaki dan važe posebni običaji

Vesti online 10.04.2017
Danas je počela Strasna nedelja, poslednja, sedma nedelja časnog posta, koja prethodi Vaskrsu. Tokom ove nedelje nekada su vladale rigorozne zabrane koje su i te kako poštovane. Strogo se pridržavalo posta, zabranjeno je pranje veša, veselje… »

To može samo Kurir: Čitaocima poklanjamo osveštane ikone i medaljon sa zlatotiskom

Kurir 10.04.2017
Proslavite Uskrs uz osveštane poklone iz Kurira! Uoči Uskrsa, najuticajnije dnevne novine Kurir svoje čitaoce daruje osveštanim poklonima. Tri dana zaredom čekaju vas pokloni u vidu malo-poznate ikone Hrista u tamnici, medaljona sa likom Isusa Hrista… »

Vremeplov (10. april 2017)

RTS 10.04.2017
1880. godine opština grada Beograda donela odluku o obeležavanju prostora koji se smatra za varoš. 1583. - Rođen Hugo Grocijus (Huig de Grot), holandski pravnik, književnik i humanista, osnivač nauke o međunarodnom pravu (Delft, 10. 04. 1583 -… »

Mađarski spasioci nisu našli barbaru: Okončana potraga specijalnog tima za telom devojke u Tisi!

Kurir 10.04.2017
Telo učenice iz Sente koja je pre pet meseci navodno pala s mosta u Tisu i nestala nisu pronašli u reci ni specijalno obučeni psi. SENTA - Dvodnevna detaljna pretraga banatske i bačke obale Tise koju su sproveli mađarski spasioci sa obučenim psima… »

Danas je Veliki ponedeljak, prvi dan Strasne nedelje: Ako zagrlite ove osobe i kažete im koliko vam znače, imaćete sreće…

Telegraf 10.04.2017
Poput Josifa, koga su braća iz zavisti prodala za 20 srebrenika, ali se spasao i kasnije je vladao Egiptom, i Spasitelj je predat u ruke grešnika. Velika ili strasna sedmica je poslednja, sedma nedelja Velikog časnog posta koja prethodi Uskrsu. Ova… »