Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Buntovna časna sestra gost Beograda: "Da žene to žele, jedna od njih bi postala novi papa"

Blic 10.04.2017
Istaknuta levičarka i po mnogima najradikalnija časna sestra Evrope, Katalonka Tereza Furkadas, gostovala je na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, gde je održala predavanje u okviru Filozofskog teatra. Pred publikom se pojavila neformalno… »

Air Tractor isporučio 700-ti civilni AT-802

Tango Six 10.04.2017
Vlasnik i generalni direktor španske kompanije Air Tractor Europe Vicente Huerta Dominguez Jr. nedavno je proslavio isporuku aviona Air Tractor AT-802 serijskog broja 700 i objasnio kako je taj jednostavan poljoprivredni avion postao formula njegovog… »

Kvar motora Galeba G-2A prvi poznati uzrok ozbiljne nezgode na „Čeneju“

Tango Six 10.04.2017
Kvar motora prvi je poznati uzrok ozbiljne nezgode prilikom vanrednog sletanja Galeb G-2A na „Čeneju“, zaključak je nakon izvršenog uvida istražitelja Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju. Pilot nije povrđen u nezgodi, potvrdio je za… »

Francuski vinari vode kampanju protiv španske konkurencije

EurActiv 10.04.2017
Proizvođači vina iz regiona Monpelje na jugu Francuske pokrenuli su medijsku kampanju sa ciljem da upozore potrošače na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju španskih vinara koji svoje vino plasiraju kao francusko. Španija ima najveće površine pod… »

Šta će biti sa slučajem ubacivanja listića u glasačku kutiju?

Nedeljnik 10.04.2017
Društvenim mrežama kruži snimak ubacivanja listića u glasačku kutiju. Policija ispituje slučaj. Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak koji pokazuje kako dve osobe ubacuju u glasačku kutiju listiće na kojima je zaokružen broj 6. Na… »

Feđa Dimović iz "Beogradskog sindikata" gost "Vesti"

Vesti online 10.04.2017
"Zapitaj se dokle, kakav si to čovek, ponizan i plašljiv, živiš bez slobode?" Zašto je "Govedina" nezvanična himna bunta i uličnih demonstracija mladih širom Srbije i kako je odlučio da ponudi besplatnu pravnu pomoć svima koji budu uhapšeni na… »

Priveden čovek koji je na Tviteru objavio snimak ubacivanja listića u glasačku kutiju!

Vesti online 10.04.2017
Na Tviteru pre nekoliko sati pojavio se snimak na kome se vidi i čuje kako dvojica ubacuju nove listiće sa zaokruženim brojem 6. Predrag Gostović objavio je ovaj snimak na pomenutoj društvenoj mreži, a kako navodi njegova žena, zbog toga je i… »

Specijalni sud odlučio! Kljajević oslobođen svih optužbi za "stečajnu mafiju"!

BK TV 10.04.2017
Na ovu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima… »

Kako moda i muzika pomažu deci iz Svratišta?

RTS 10.04.2017
U sali Beogradske filharmonije večeras su modni kreatori i muzički umetnici svoj talenat upotrebili da pomognu deci iz Prihvatilišta. Velika imena klasične muzike večeras su nastupala za humane ljude, ali i decu Prihvatilišta. "Posebno me raduje… »

Fondacija:Dodatno ubrzati rešenje ubistava novinara

Studio B 10.04.2017
Sutra se navršava 18 godina od ubistva Slavka Ćuruvije, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“, a 1. juna dve godine od početka suđenja za njegovo ubistvo, saopštila je Fondacija koja nosi njegovo ime. U… »