Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Zločin koji nikada ne sme biti zaboravljen: Najmlađa žrtva NATO bombardovanja, beba Bojana, ubijena je pre 18 godina

Telegraf 10.04.2017
Najmlađa žrtva NATO bombardovanja imala je samo 11 meseci. Noćas će biti tačno 18 godina kako je u noći između 10. i 11. aprila 1999 NATO avijacija zasula mesto Merdare kod Kuršumlije kasetnim bombama kada je život izgubila jedanaestomesečna… »

Na besplatnu operaciju katarakte kod privatnika

Politika 10.04.2017
Upućivanje na operaciju katarakte sa ugradnjom intraokularnog sočiva u privatne ustanove o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) obavlja se na osnovu liste čekanja koje postoje za ovu intervenciju. To znači da RFZO poziva… »

Zašto dete tako loše čita?

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Disleksija u velikoj meri otežava savlavadanje školskog gradiva, a uglavnom je imaju dečaci. Sa smetnjom se rađa, uzrok su geni i psihosocijalni faktor, često se otkrije u igri "na slovo na slovo". U eri interneta kada su sve informacije… »

Nemaština ih tera na rad i pod stare dane

Politika 10.04.2017
U svakom trenutku oko 35.000 penzionisanih građana Srbije ima prijavljen posao. – Najviše njih obavlja teže fizičke poslove, radi se i na „crno”... Ranko B. iz Pančeva iza sebe ima 40 godina radnog staža. Nedavno se penzionisao, u 65. godini… »

Zaleđivanjem srca leče aritmije

Politika 10.04.2017
Tokom intervencije, gde se koristi samo lokalna anestezija, pacijent je najčešće budan, a već za 24 sata može da bude otpušten iz bolnice. Vojnomedicinska akademija uvela je u rad novu metodu za lečenje aritmija koja podrazumeva – hlađenje srca… »

TAČNI ZAHTEVI DEMONSTRANATA: Ovo je kompletan spisak "Protesta protiv diktature" (UŽIVO)

Newsweek 10.04.2017
Studenti i građani, koji osmi dan protestuju na ulicama gradova Srbije saopštili su danas zahteve "Protesta protiv diktature" "Studenti i studentkinje, zajedno sa đacima, penzionerima, seljacima i svim ostalim nezadovoljnim ljudima Srbije koji već… »

Imam malu penziju, ali to nije kraj sveta

Politika 10.04.2017
Već skoro šest decenija glumica Zlata Numanagić neumorno radi. Njen životni moto „nema predaje” nešto je čega se ova dama ne odreče ni posle šest godina, koliko je u penziji. U karijeri je ostvarila bezbroj zapaženih uloga, za sobom je… »

Abortus i uz pomoć pilule

Politika 10.04.2017
Prekid trudnoće medikamentima izvodi se u bolničkim uslovima, ne zahteva primenu anestezije, kao ni antibiotika. Žene koje se odluče na prekidanje rane neželjene trudnoće sada, prvi put u Srbiji, mogu to da urade samo uz pomoć lekova, u… »

Sutra pljuskovi s grmljavinom VIDEO

B92 10.04.2017
U Srbiji će sutra biti toplo vreme, uz jutarnje sunčane intervale, ali potom sledi nestabilno vreme s pljuskovima i grmljavinom. Jaki pljuskovi se pre svega mogu očekivati u centralnim i zapadnim predelima. Detaljniju vremensku prognozu pogledajte u… »

Albanci ponovo "napadaju"! Još jedan srpski sajt oboren!

BK TV 10.04.2017
Albanski hakeri ponovo su "napali" Srbiju i oborili srpski portal "Patriot". Saopštenje uredništva portala "Patriot" prenosimo u celosti: "U ranu zoru, jutros oko 3 sata 9. aprila, šiptarski hakeri su blokirali sajt PATRIOT! Sajt je nacionalnog… »