Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Dejan ima pse koji leče teške bolesti: Ja sam šaptač psima, živim s čoporom, a ovo je njihova tajna moć (VIDEO)

Telegraf 10.04.2017
Kao šaptač psima, bavi se rehabilitacijom pasa kao i obučavanjem vlasnika kako da postupaju sa svojim ljubimcima. Dejan Miletić, čovek našeg porekla, rođen je i odrastao u Nemačkoj, a već devet godina živi u Obrenovcu, gde radi kao šaptač… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za utorak, 11. april 2017. godine

Telegraf 10.04.2017
Pogledajte šta ćete čitati u sutrašnjoj štampi. Dnevne novine u Srbiji za utorak, 11. april 2017. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama. Informer Srpski Telegraf Blic Alo! Kurir Danas Večernje novosti… »

Oregon će ponovo ozakoniti dvoboj?

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Zakonodavni odbor Oregona mogao bi glasačima na sledećim izborima ponuditi vrlo neobičnu mogućnost. Pred njima bi moglo da se nađe pitanje: "Da li iz Ustava Oregona treba izbrisati član kojim se javnim službenicima zabranjuju dvoboji" i… »

Uvozićemo majstore iz Pakistana!

Alo 10.04.2017
Za najviše dve godine u Srbiji neće imati ko da kuva, leči, gradi jer na tržištu rada neće biti dovoljno dobrih radnika ovih zanimanja, pa ćemo morati da ih uvozimo iz inostranstva. Da već sada nema dovoljno kvalitetnih majstora, i to ne samo za… »

Čak 80 odsto Srba uopšte ne čita knjige!

Alo 10.04.2017
Čak 80 odsto Srba priznaje da godinama nije pročitalo ni jednu jedinu knjigu, pokazalo je istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. Prema ovom istraživanju Srbi nemaju potrebe da čitaju niti da bi se poslovno usavršavali niti zato što… »

Alkoholičari na lečenju bez lekova: Mesec dana nemaju adekvatnu terapiju!

Kurir 10.04.2017
U apotekama ne može da se kupi „esperal“, pa mnogi, nažalost, počinju ponovo da piju. Osobe koje se leče od su u velikom problemu jer u apotekama nema leka „esperala“, koji je važan u lečenju. Jedan od korisnika kontaktirao je s našom… »

Vučić: Neće uspeti!

Mondo 10.04.2017
Svako ko učestvuje u destabilizaciji zemlje moraće da zbog toga odgovara, a da naruši poredak neće uspeti, poručio premijer Aleksandar Vučić, dodajući da "ne može da odbaci mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora". Foto: Tanjug, Tanja Valić… »

Potrebno promeniti način obuke motociklista

RTS 10.04.2017
Jučerašnji dan bio je crn za motocikliste u Srbiji. Petoro je poginulo u tri saobraćajne nesreće, dvojica motociklista na putu Kovin – Bela Crkva, jedan kod Aleksandrovca i mladić i devojka na motoru kod Ripnja, svi u sudaru sa automobilima. U dva… »

Da li pokloniti detetu zeku za Uskrs?

N1 Info 10.04.2017
Zečevi su pored farbanih jaja postali simboli Uskrsa i u kuće ušli kao deo praznične dekoracije. Međutim, šta kada zeka u kuću uđe i stvarno, kao poklon detetu za uskršnje praznike? Mnogi se pri odluci da detetu kupe zeca ne zapitaju šta… »

Rusi digitalizuju srpske srednjevekovne spise: U Sankt Peterburgu neprocenjivo blago!

Kurir 10.04.2017
Ruska nacionalna biblioteka iz Sankt Peterburga i Srpska akademija nauka i umetnosti sklopile su sporazum o saradnji koji podrazumeva digitalizaciju srpskih srednjovekovnih rukopisa iz fonda peterburške biblioteke i izradu faksimila najdragocenijih… »