Arhiva vesti 08.12.2017

Grčić: HE Đerdap 2 remontuje 10 agregata i povećava instalisanu snagu

Beta 08.12.2017
Na Hidroelektrani (HE) "Djerdap 2" u narednih deset godina biće remontovano svih 10 agregata, što će instalisanu snagu sa 270 megavata povećati na 320 megavata, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad… »

Vulin: Vojska se ne pravi preko noći, mora da se razvija

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio danas u skupštini da Srbija mora da razvija svoju vojsku, kao što to rade i druge države, pre svega zbog odbrane zemlje i da su zato povećana sredstva u budžetu za tu namenu. "Vojska se ne pravi… »

Napao majku i pretio joj smrću

OK radio 08.12.2017
Pripadnici MUP-a u Bosilegradu uhapsili su Z.M. (49) iz okoline Bosilegrada zbog osnovane sumnje da je pretio majci i fizički je napao, saopštila je policija u Vranju. Z.M. je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu… »

Brnabić: Preliminarna odluka o koncesionaru za beogradski aerodrom do 25. decembra

Večernje novosti 08.12.2017
Premijerka Srbije najavila da će do 25. decembra biti doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je najavila da će do 25. decembra biti doneta… »

Kompaniji Bambi nagrada za najbolju volontersku akciju u 2017.

Nova ekonomija 08.12.2017
Kompaniji Bambi uručena je Nagrada za korporativno volontiranje za 2017. godinu u kategoriji Najbolja volonterska akcija za projekat Bambi Karavan. Volonterska akcija Bambi karavan organizovana je povodom 50 godina postojanja kompanije, a u okviru akcije… »

Novosti: Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

RTS 08.12.2017
Srbija razmišlja da uvede princip reciprociteta u kontaktima stranih ambasadora sa našim državnim vrhom i da "prolaz" na sastanke sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i drugim visokim zvaničnicima omogući samo predstavnicima onih zemalja u kojima i… »

Preduhitrio Trampa: Vuk Drašković: Prvi sam priznao Jerusalim!

Blic 08.12.2017
Izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da kao glavni grad Izraela priznaje Jerusalim izgovorio je mnogo pre njega nekadašnji šef srpske diplomatije. Daleke 2006. Vuk Drašković je baš u samom Jerusalimu rekao da je taj grad prestolnica Izraela. Ta… »

Nakon duže vremena, razgovarali ministri Rusije i Ukrajine

B92 08.12.2017
Beč -- Nakon duže vremena, na marginama Saveta OEBS u Beču, sastali se ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergej Lavrov i Pavel Klimkin. Ukrajinski ministar nakon sastanka je na svom nalogu na Tviteru napisao o čemu je razgovarao sa ruskim… »

Vučić priredio večeru za premijere Bugarske, Rumunije i Grčke

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke koji će sutra biti održan u Beogradu, dočekao je goste večeras u vili "Mir". Zajedno sa Vučićem, kolege premijere - Bojka Borisova… »

Srpski mirovnjaci otputovali na misiju u Angolu (foto)

Večernje novosti 08.12.2017
Tokom prve faze, kako se navodi, pružaće se edukacija na teme umanjenja rizika i suzbijanja zaraznih i tropskih bolesti i hemoragične groznice. Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da je 13 pripadnika Vojske Srbije i 35 pripadnika Nacionalne garde… »