Arhiva vesti 08.12.2017

EPS: planira remont i povećanje kapaciteta Đerdapa 2

Blic 08.12.2017
Elektroprivreda Srbije planira da u narednih 10 godina remontuje svih 10 agregata na hidroelektrani “Đerdap 2” i time svakome produžei vek trajanja, modernuzuje ga i poveća mu kapacitet, izjavio je danas v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić. “Svake… »

Vulin: Vojska se ne pravi preko noći, mora da se razvija

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio danas u skupštini da Srbija mora da razvija svoju vojsku, kao što to rade i druge države, pre svega zbog odbrane zemlje i da su zato povećana sredstva u budžetu za tu namenu. "Vojska se ne pravi… »

Napao majku i pretio joj smrću

OK radio 08.12.2017
Pripadnici MUP-a u Bosilegradu uhapsili su Z.M. (49) iz okoline Bosilegrada zbog osnovane sumnje da je pretio majci i fizički je napao, saopštila je policija u Vranju. Z.M. je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu… »

Brnabić: Preliminarna odluka o koncesionaru za beogradski aerodrom do 25. decembra

Večernje novosti 08.12.2017
Premijerka Srbije najavila da će do 25. decembra biti doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je najavila da će do 25. decembra biti doneta… »

Kompaniji Bambi nagrada za najbolju volontersku akciju u 2017.

Nova ekonomija 08.12.2017
Kompaniji Bambi uručena je Nagrada za korporativno volontiranje za 2017. godinu u kategoriji Najbolja volonterska akcija za projekat Bambi Karavan. Volonterska akcija Bambi karavan organizovana je povodom 50 godina postojanja kompanije, a u okviru akcije… »

Neuzvraćena diplomatska gostoljubivost Srbije, kako povući "ručnu"?

RTV 08.12.2017
BEOGRAD - Srbija razmišlja da uvede princip reciprociteta u kontaktima stranih ambasadora sa našim državnim vrhom i da "prolaz" na sastanke sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i drugim visokim zvaničnicima omogući samo predstavnicima onih zemalja… »

Vuk Drašković: Ja sam pre Trampa priznao Jerusalim

B92 08.12.2017
Beograd -- Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Drašković podseća u izjavi za "Blic" da je još pre 11 godina Jerusalim nazvao prestonicom Izraela. Međutim, to nije, kako je rekao, tada nuzburkalo svetsku javnost, ali jeste srpsku. Drašković je… »

Lavrov i Klimkin u Beču razgovarali o razmeni zarobljenika

RTV 08.12.2017
BEČ - Prvi sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Pavela Klimkina održan je posle dužeg vremena na marginama Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a u Beču. Ukrajinski ministar nakon sastanka je na svom nalogu na… »

Vučić na večeri sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke

B92 08.12.2017
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke, dočekao je goste u vili "Mir". Zajedno sa Vučićem, Bojka Borisova, Mihaja Tudosea i Aleksisa Ciprasa dočekala je i predsednica srpske Vlade… »

Srpski mirovnjaci otputovali na misiju u Angolu (foto)

Večernje novosti 08.12.2017
Tokom prve faze, kako se navodi, pružaće se edukacija na teme umanjenja rizika i suzbijanja zaraznih i tropskih bolesti i hemoragične groznice. Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da je 13 pripadnika Vojske Srbije i 35 pripadnika Nacionalne garde… »