Arhiva vesti 22.01.2018

Tači: Populističke izjave Vučića na Kosovu

Danas 22.01.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu prošla u miru i bez incidenta uz populističke izjave koje su, kako je naveo, neizbežne prilikom takvih poseta. Tači je na Fejsbuku napisao da su neizbežne… »

Sindikati: Izvršitelji prodaju školu u Beogradu

Radio 021 22.01.2018
Unija sindikata prosvetnih sindikata uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu 24. januara. Informaciju… »

Slavili rođendan Hitlera, preti im robija

Mondo 22.01.2018
Izveštaj jedne poljske televizije koji prikazuje kako članovi neonacističke grupe proslavljaju rođendan Adolfa Hitlera i pale svastiku, izazvao je buru u Poljskoj. Reagovao i državni tužilac pokretanjem krivične istrage. "Ołtarzyk" ku czci Adolfa… »

Nikolić u Kini, stižu nove investicije?

B92 22.01.2018
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić predvodiće tokom nedelje delegaciju Srbije u radnoj poseti Kini. Osnovni razlog posete su nove planirane investicije iz Kine u Srbiju i zajednički pregled… »

Odložena nova destinacija, relokacija kapaciteta

B92 22.01.2018
Beograd -- Avio-kompanija Er Srbija odložila je do daljeg početak redovnih letova ka Ženevi a koji je bio najavljen za 25. mart, saopštila je ta kompanija. Er Srbija je u saopštenju najavila da u narednom periodu obavestiti javnost o datumu početka… »

DISKVALIFIKACIJA! Miljana Vračevića više nećete gledati u Zadruzi! Evo zašto!

Svet 22.01.2018
U toku noći “Zadrugu” je napustio Nikola Arsić koji je dobio najmanje glasova publike, međutim to nije bio jedini izlazak sinoć. Miljan Vračević sam je odlučio da napusti šou program koji gleda ceo region. Naime, nakon što je ušla Jelena… »

CIA: Nekoliko meseci od mogućnosti napada na SAD

B92 22.01.2018
Vašington -- Direktor CIA Majk Pompeo upozorio je da najnoviji izveštaj pokazuje da Severnu Koreju deli samo nekoliko meseci od mogućnosti da nuklearnim oružjem napadne SAD. "Program nuklearnog naoružanja Severne Koreje nastavlja da se širi… »

Obeležen jubilej Vojne bolnice u Nišu

RTS 22.01.2018
U Nišu je svečanom akademijom u Domu vojske obeleženo 140 godina i rada Vojne bolnice u Nišu. Ta ustanova može da očekuje u veoma kratkom roku, završetak radova na hirurškoj sali za endoskopiju i nastavak ulaganja započetih prošle godine, rekao… »

VIDEO: Otvorena prva prodavnica bez prodavaca i redova

Radio 021 22.01.2018
Prva prodavnica bez prodavaca i redova za plaćanje kupljenog otvorena je danas u Sijetlu. Radi se o prodavnici Amazon Go, koju su proteklu godinu testirali radnici Amazona. Kako javlja BBC, novootvorena Amazonova prodavnica koristi niz kamera koje… »

Kiril Lazarov propušta ostatak EP

Večernje novosti 22.01.2018
Naše šanse za plasman u polufinale su bez njega mnogo manje. On je mnogo važan za nas - rekao je Gonzales. Kapiten rukometne reprezentacije Makedonije Kiril Lazarov zbog povede neće igrati do kraja Evropskog prvenstva, potvrdila je danas Evropska… »