Arhiva vesti 22.01.2018

Ministarstvo pravde objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa

Novi magazin 22.01.2018
Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da je na svojoj internet stranici objavilo Radni tekst izmena Ustava u oblasti pravosuđa, koji će biti predmet novog kruga javnih rasprava. Kako je navedeno, radni tekst je rezultat polugodišnje javne… »

Sećate li se ovog momka: Robinjo karijeru nastavlja u Turskoj (foto)

Hot sport 22.01.2018
Nekada je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali je doživeo strmoglav pad i sada karijeru nastavlja u turskom Sivasporu. Godine 2005. je proglašen za najboljeg mladog sveta, okupirao je pažnju najvećih svetskih klubova, a zatim i igrao… »

Penzioneri besplatno tuže do Strazbura

Večernje novosti 22.01.2018
Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica svima nudi pravnu pomoć. Planiraju i proteste za ukidanje zakona o smanjenju primanja. PRAVNU pomoć onima koji budu tužili državu zbog smanjenja penzija obezbeđuje Udruženje sindikata penzionisanih… »

Najbogatijih 42 čoveka imaju novca kao polovina čitavog čovečanstva

Blic 22.01.2018
Jaz između super bogatih i ostatka sveta narastao je prošle godine, jer je oko 82 odsto generisanog kapitala pripalo jednom procentu najbogatijih, prema istraživanju humanitarne organizacije Oksfam (Oxfam). Istovremeno, polovina svetske populacije… »

17 miliona za medije u dva dela

OK radio 22.01.2018
Gradsko Veće Vranja usvojilo je odluku o utvrđivanju vrste konkursa o sufinansiranju projekata iz budžeta grada, radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti informisanja. Zorica Jović, portparol Gradskog Veća, objasnila je da je iz budžeta grada za… »

Bio posao snova u Srbiji, sad ih je 10.000 manje

B92 22.01.2018
Posao u banci bio je san svakog obrazovanog ekonomiste, pravnika i ljudi sličnih struka. Kada je pre desetak godina bankarski sektor u Srbiji radio punom parom, a kreditna aktivnost vrtoglavo rasla, posao u banci bio je san svakog obrazovanog ekonomste… »

Amazon Go – otvorena prva prodavnica bez kasa i redova

PC Press 22.01.2018
Kompanija Amazon koja je gigant u oblasti e-trgovine, otvorila je u Seattle-u prvu Amazon Go prodavnicu bez ijedne kase i redova koji prate ovakav način plaćanja, pa je kupcima omogućeno da dođu, uzmu željeni proizvod sa polica i odu, bez potrebe da… »

Turska u akciji "Maslinova grančica", gazi Kurde u Siriji

Vesti online 22.01.2018
Oružane snage Turske zauzele su 11 položaja sirijskih Kurda u provinciji Afrin i uspostavile bazu za nastavak operacije "Maslinova grančica", javljaju turski mediji. Turska vojska, zajedno sa pripadnicima opozicione "Slobodne vojske Sirije", u nedelju… »

Obradović o koaliciji koja je zbunila mnoge: Savez sa Dosta je bilo da ne bismo rasipali glasove

Kurir 22.01.2018
Lider Dveri Boško Obradović kaže da je taj pokret ušao u koaliciju sa pokretom Dosta je bilo jer smatra da su oni poput Dveri, iskrena opozicija i alternativa i sadašnjoj i prethodnoj vlasti. Sa DJB, Dverima je zajednička borba protiv "kriminala… »

Zapaljena zastava Makedonije u Solunu, reagovalo Skoplje

Sputnik 22.01.2018
Vlada Makedonije osudila je „izolovane incidente“, a posebno paljenje makedonske zastave, koji su se dogodili tokom protesta povodom novog imena Makedonije. Poručeno je da će zvanično Skoplje nastaviti iskreno da gradi poverenje sa Grčkom. U… »