Arhiva vesti 14.06.2018

Alarmantno Najnovija studija: Antarktik se topi alarmantnom brzinom

Večernje novosti 14.06.2018
U poslednjih četvrt veka, najjužniji ledeni deo ovog kontinenta - što je ključni pokazatelj klimatskih promena - otopio se toliko da se dobijenom vodom može pokriti ceo Teksas do nivoa od četiri metara. VAŠINGTON - Topljenje Antarktika se… »

Podgorica: Bravo đaci, evo poklon knjiga u kojoj je Soraja

B92 14.06.2018
Podgorica -- Poznata crnogorska starleta Soraja Vučelić koja je pre nekoliko dana proterana iz Srbije našla se između korica knjige "Istorija Podgorice". Kako navode "Novosti", ta knjiga hronološki navodi događaje do 2017. godine. Knjigu su dobili… »

Blic: Kačar osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca u centru Novog Pazara

IndeksOnline 14.06.2018
Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana Kačara (35) na deset godina zatvora zbog toga što je početkom septembra prošle godine pucao i teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31), saznaje “Blic”. Suđenje je počelo krajem… »

Tuča u Švajcarskoj na meču amaterskog kluba "Kosovo": Nekoliko igrača povređeno, jednom slomljena rebra (video)

Sportski žurnal 14.06.2018
Utakmica između klubova Vesroa i FK "Kosovo" u švajcarskoj amaterskoj ligi rezervnih timova prekinuta je zbog opšte tuče igrača nekoliko minuta pre kraja meča. Un match de foot entre le FC Versoix et le FC Kosova a dégénéré dimanche à Genève… »

Ajnštajn i dalje važi za velikog naučnika, a sada su njegovi dnevnici otkrili jednu mračnu tajnu

Telegraf 14.06.2018
Ajnštajn je u ovim spisima, osim rasističkih izjava, pokazao i priličnu dozu ekstremne mržnje prema ženama. Privatni dnevnici Alberta Ajnštajna, nastali na putovanjima po Azji tokom dvadesetih godina prošlog veka, izazvali su veliku pažnju, jer… »

Apelacioni sud ukinuo presudu Duliću, Janjiću i Drobnjaku

N1 Info 14.06.2018
Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu po kojoj su na zatvorske kazne osuđeni bivši ministar Oliver Dulić, njegov zamenik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Kako se navodi, sud je naložio da se suđenje ponovi pred… »

Dan kasnije, novo upozorenje na vremenske nepogode u Srbiji: Još se nismo oporavili od kataklizme, a opet najavljuju 3 sata…

Telegraf 14.06.2018
U više opština je proglašena vanredna situacija, a posledice će biti poznate kada stignu rezultati Komisija za procenu štete koje su na terenu. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske nepogode za područje Srbije… »

Jevtić: U SAD smo došli da realno predstavimo probleme Srba

Kurir 14.06.2018
VAŠINGTON - Potpredsednik kosovske vlade i ministar za povratak Dalibor Jevtić, koji se sa delegacijom Srpske liste nalazi se u poseti Vašingtonu, kaže da je cilj njihove posete da realno predstave probleme Srba na Kosovu i Methoniji i da govore o… »

Jedna osoba lakše povređena u sudaru dva kamiona na Obilaznici oko Beograda

Novi magazin 14.06.2018
Jedna osoba lakše je povređena danas u sudaru dva kamiona na Obilaznici oko Beograda u smeru ka Resniku, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sudar se dogodio oko 16.15 na deonici između tunela "Lipak" i "Železnik". Saobraćaj na toj… »

Vulin: Izložba Dijanina deca će nastaviti da živi

Večernje novosti 14.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Izložbu "Dijanina deca" u Domu Vojske Srbije u Beogradu, poslednji dan pred njeno zatvaranje. Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Izložbu "Dijanina deca" u Domu Vojske Srbije u Beogradu… »