Arhiva vesti 02.11.2019

Košarac: Šarović nastavlja da ignoriše interese Srpske

Blic 02.11.2019
Predsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović SDS nastavio da ignoriše interese Republike… »

Mustafa: Ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem, idemo u opoziciju

Beta 02.11.2019
Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da će ta stranka postati deo opozicije ukoliko ne postigne koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje. Mustafa je sinoć za RTV 21 rekao da DSK neće praviti druge koalicije kako bi… »

Bečić: Gomilama laži Novaković javno blati Vučevića

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Poslanik SNS Igor Bečić izjavio da je, kao i ogromna većina građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije, zgranut sinoćnim dešavanjem ispred novosadske gradske kuće u režiji Borislava Novakovića i šačice njegovih istomišljenika. "Čovek… »

Ptice u Centru za stručno usavršavanje

Jug press 02.11.2019
LESKOVAC Na petoj Međunarodnoj izložbi ptica u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu izložene su 504 ptice, a odgajivači su pristigli iz Srbije i Severne Makedonije. Bilo je tu štiglica, kanarinaca, papagaja, gugutki i ostalih ptica. U ime… »

Nova vakcina protiv tuberkuloze spasila bi milione života?

Vesti online 02.11.2019
Svake godine u svetu oboli 10 miliona ljudi od tuberkuloze, trenutno vodećeg uzroka smrti od zaraznih bolesti, a taj trend mogao bi se preokrenuti čak i delimično efikasnom vakcinom, piše „Njujork tajms“. Nova eksperimentalna vakcina zaštitila je… »

Jelena Aleksić, BAT: Talenat je važniji od kapitala

Bujanovačke 02.11.2019
Bujanovac, Vranje, 2. novembar 2019. (Foto: VranjeNews) – Parlament privrednika u proširenom sastavu Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RPKJP) održao je u petak sastanak na kojem se razgovaralo o ulozi menadžmenta u… »

Hrvati ne biraju: Nema veze odakle su radnici, samo da su što jeftiniji

B92 02.11.2019
Zagreb -- Evropska unija lani je izdala 3,22 miliona dozvola za boravak strancima koji nisu građani EU. Dozvole se izdaju radi zapošljavanja, obrazovanja, porodičnih razloga, prava na azil i supsidijarnu zaštitu. Među 13 država koje prednjače po… »

Grad prodaje „Sava centar”

Politika 02.11.2019
Kupac će, uz cenu koju plati za kongresni centar, imati obavezu da zadrži namenu ovog objekta i da u njegovu obnovu uloži oko 40 miliona evra. Posle dva propala pokušaja da udomi „Sava centar”, grad je odlučio da ga proda! Za desetak dana, kako… »

Tetoviranje u Japanu: Od jakuza, preko navijača do hipstera

B92 02.11.2019
Decenijama se tetovaže povezuju sa Jakuzama, japanskom mafijom, ali poslednjih godina ta slika se menja. Zvuk igala koje slikaju po koži Horimicua podseća na zvuk mekanog grebuckanja u ritmu koje pravi cvrčak - "ša, ša, ša". On već 30 godina… »

Novi transparent u Grdeličkoj klisuri sa Vučićevom fotografijom (video)

Jugmedia 02.11.2019
Vranjski naprednjaci postavili su danas novi transparent sa fotografijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na autoputu u Grdeličkoj klisuru, tamo gde je pre nekoliko dana predsednik opštine Stari grad Marko Bastać skinuo onaj s natpisom „Svetlo… »