Arhiva vesti 02.11.2019

Košarac: Šarović nastavlja da ignoriše interese Srpske

Blic 02.11.2019
Predsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović SDS nastavio da ignoriše interese Republike… »

"Ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem, idemo u opoziciju"

B92 02.11.2019
Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa kaže da će ta stranka postati deo opozicije ukoliko ne postigne koalicioni sporazum sa Samoopredeljenjem. Mustafa je sinoć za RTV 21 rekao da DSK neće praviti druge koalicije kako bi postao vladajuća… »

Bečić: Gomilama laži Novaković javno blati Vučevića

RTV 02.11.2019
NOVI SAD - Poslanik SNS Igor Bečić izjavio da je, kao i ogromna većina građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije, zgranut sinoćnim dešavanjem ispred novosadske gradske kuće u režiji Borislava Novakovića i šačice njegovih istomišljenika. "Čovek… »

Ptice u Centru za stručno usavršavanje

Jug press 02.11.2019
LESKOVAC Na petoj Međunarodnoj izložbi ptica u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu izložene su 504 ptice, a odgajivači su pristigli iz Srbije i Severne Makedonije. Bilo je tu štiglica, kanarinaca, papagaja, gugutki i ostalih ptica. U ime… »

Nova vakcina protiv tuberkuloze spasila bi milione života?

RTV 02.11.2019
NJUJORK - Svake godine u svetu oboli 10 miliona ljudi od tuberkuloze, trenutno vodećeg uzroka smrti od zaraznih bolesti, a taj trend mogao bi se preokrenuti čak i delimično efikasnom vakcinom, piše "Njujork tajms". Nova eksperimentalna vakcina… »

Jelena Aleksić, BAT: Talenat je važniji od kapitala

Bujanovačke 02.11.2019
Bujanovac, Vranje, 2. novembar 2019. (Foto: VranjeNews) – Parlament privrednika u proširenom sastavu Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RPKJP) održao je u petak sastanak na kojem se razgovaralo o ulozi menadžmenta u… »

Hrvatski poslodavci ne biraju: Radnici stižu sa svih strana svijeta

SEEbiz 02.11.2019
ZAGREB - Europska unija lani je izdala 3,22 milijuna dozvola za boravak strancima koji nisu građani EU, i to radi zapošljavanja, obrazovanja, obiteljskih razloga, prava na azil i supsidijarnu zaštitu. Iz podataka Eurostata kojim strancima i zbog kojih… »

Šta će biti sa Sava Centrom:Grad ga prodaje, "Delta" nestrpljivo čeka oglas

Mondo 02.11.2019
Prodaje se Sava Centar, budući kupac moraće da iskešira u njegovu obnovu 40 miliona evra. "Delta holding" najozbiljniji igrač u trci za kupovinu dvorane. Prodaje se Sava Centar, budući kupac moraće da iskešira u njegovu obnovu 40 miliona evra… »

Tetoviranje u Japanu: Od jakuza, preko navijača do hipstera

BBC News 02.11.2019
Decenijama se tetovaže povezuju sa Jakuzama, japanskom mafijom, ali poslednjih godina ta slika se menja. Zvuk igala koje slikaju po koži Horimicua podseća na zvuk mekanog grebuckanja u ritmu koje pravi cvrčak - „ša, ša, ša". On već 30 godina… »

Vranjski SNS-ovci postavili transparent sa natpisom”Moj predsednik Aleksandar Vučić” iznad tunela

Jug press 02.11.2019
VRANJE Umesto transparenta na kome je pisalo “Svetlo nakraju tunela ” izmedju fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika danas su narodni poslanik SNS iz Vranja Slaviša Bulatović i nekolicina lokalnih funkcionera SNS… »