Друштво архива вести 08.12.2018

Север: Права радника и пензионера бранит ћемо и референдумом

Ал Јазеера 08.12.2018
Грађани Хрватске протесте не осјећају као своје, а при томе приговарају да синдикати нису довољно ефикасни, каже предсједник Независних хрватских синдиката. Без обзира на противљење опорбе, синдиката, али и доброг дијела… »

“Извођачи су били нацртани” Тендер око дочека Нове године на тргу у Нишу узбуркао јавност

Блиц 08.12.2018
Жељко Васић и „Лексингтон бенд“ забављаће Нишлије на дочеку Нове године на Тргу краља Милана у центру Ниша, потврдио је за „Блиц“ директор Нишког културног центра Срђан Савић.Они су изабрани на тендеру на који… »

Хотел у Швајцарској покренуо бизарну идеју за Инстаграм зависнике: Они ће ваш профил учинити виралним, а ви треба да…

Блиц 08.12.2018
Хотел Ибис у Швајцарској, својим гостима је у понуду уврстио и једну помало необичну услугу, а то је нека врста личног комјунити менаџера када су у питању друштвене мреже, тачније, Инстаграм. Како се наводи, ова услуга је… »

Грађани одлучују о трошењу општинских пара

РТС 08.12.2018
Рок да општине и градови усвоје локалне буџете за 2019. је 25. децембар. Ове године имају више посла јер о томе за које инвестиције ће трошити новац морају да питају грађане. Изменама Закона о локалној самоуправи прописана… »

Фабричка хала као учионица

РТС 08.12.2018
Ваљаоница алуминијума "Импол Севал", Ваљаоница бакра Севојно и Техничка школа у Ужицу, пре две године су засновале јединствен концепт образовања. Ђаци се школују уз већи фонд часова практичне наставе, додељују се… »

ПАТРИОТСКИ САВЕЗ БОШЊАКА ОСУЈЕТИО ЈЕ ЗУКОРЛИЋЕВ ПОКУШАЈ ДА ОСПОРИ ЛЕГИТИМИТЕТ И ЛЕГАЛИТЕТ ВИЈЕЋА

РТВ Нови Пазар 08.12.2018
Бошњачко национално вијеће одржало је данас наставак прве сједнице на којој је потврђен избор предсједника Вијећа и на којој су изабрани потпредсједници Вијећа и предсједник, потпредсједник и чланови Извршног одбора… »

Прадеда, извини због Макрона!

Вечерње новости 08.12.2018
Андреја Котарац, регионални француски посланик, објавио дирљиво писмо у трибини париског "Фигароа": Наш председник је био окружен представницима некадашњих непријатеља, Србију нисам нашао. КАКВО је само било моје… »

Дани словеначког филма у пет градова у Србији

Блиц 08.12.2018
Дани словеначког филма у организацији Друштва Словенаца "Сава" из Београда, ове године се одржавају четврти пут у пет градова у Србији: Београду, Панчеву, Новом Саду, Вршцу и Нишу. Манифестација ће српском гледалишту… »

Нова методологија наметања признања независности Косова

Политика 08.12.2018
Све што се актуелно догађа са Косовом и Метохијом и у вези с њим последњих дана без сумње има циљ да фактички промовише независно „Косово”. Наиме, десетогодишња настојања да се косовска државност и де јуре и… »

Стефановић: Неуморно радимо да би сви грађани били безбедни!

Ало 08.12.2018
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије, који бораве у посети Београду, и… »