Politika arhiva vesti 10.04.2017

Poslanici lenčarili 10 meseci: Nerad parlamentaraca nas košta dva miliona evra!

Kurir 10.04.2017
Od početka rada Skupštine narodni tribuni imali su svega 16 sednica. Nema ni naznaka kada će biti zakazano novo okupljanje. Građani Srbije dali su oko 250.000.000 dinara za novog saziva - 3. juna 2016. do danas, a isti ti poslanici za pomenutih 10… »

Palma teško optužio opoziciju: Janković i Jeremić pomažu Haradinaju

Kurir 10.04.2017
Predsednik JS Dragan Marković Palma rekao je juče da Saša Janković i Vuk Jeremić daju vetar u leđa bratu Ramuša Haradinaja, uz ocenu da zahtevi koji se mogu čuti sa protesta nisu studentski već politički. - Molim mlade ljude da ne budu… »

Brisel o pretnjama Haradinajevog brata: Izbegavajte zapaljivu retoriku (foto)

BK TV 10.04.2017
"U interesu svih na Kosovu je da se nastavi dijalog", istakli su u Briselu nakon direktne pretnje koje je Srbima uputio brat Ramuša Haradinaja, Daut, Reakcja na direktne pretnje koje je Srbima uputio brat Ramuša Haradinaja stigla je danas. "EU je već… »

Mekejn — čovek koji je kidnapovao spoljnu politiku Amerike

Sputnik 10.04.2017
Republikanski senator je neka vrsta ministra spoljnih poslova američke „duboke države” koja pokušava da sabotira Trampovu spoljnopolitičku agendu — pre svega popravljanje odnosa sa Rusijom. Na istom poslu je već četvrt veka. I ne odustaje… »

Šef UNMIK-a: Treba sprovesti istragu protiv Haradinajevog brata

Telegraf 10.04.2017
Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Povodom preteće izjave poslanika u Skupštini Kosova Daut Haradinaj, inače brat Ramuša Haradinaja lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg kosovskog premijera da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina ukoliko… »

Linta: Rezolucija o genocidu NDH - nacionalna obaveza

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Srbija ima istorijsku, civilizacijsku i nacionalnu obavezu da donese Rezoluciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima, saopštio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsećajući da je na današnji… »

Napadač iz Stokholma rekao da je gazio nevernike po naređenju Islamske države

Insajder 10.04.2017
Uzbekistanac Rahmat Akilov, osumnjičen za napad u Stokholmu, priznao je krivicu tokom istrage, rekavši da je "kamionom gazio nevernike", prenosi švedski list Aftonbladet. Akilov je rekao da je naređenje da izvede teroristički napad dobio direktno od… »

DJB podnosi krivičnu prijavu zbog nepravilnosti na izborima u Sjenici

Insajder 10.04.2017
Ivan Ninić, član Republičke izborne komisije ispred pokreta Dosta je bilo, najavio je podnošenje krivične prijave zbog „falsifikovanih potpisa i ukradenih glasova“ na biračkim mestima u Sjenici. Pokret “Dosta je bilo” je u petak izvršio… »

Nikolić sve demantovao: Policija nije upala u fondaciju moje supruge!

BK TV 10.04.2017
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić demantovao je spekulacije o navodnoj istrazi koja je pokrenuta protiv fondacije njegove supruge Dragice. Nikolić je istakao da su ovakve tvrdnje apsolutna neistina, kao i da još ne može da zaključi šta… »

Đorđević i Mekejn o bilateralnoj vojnoj saradnji

Blic 10.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa senatorom Džonom Mekejnom, predsedavajućim Komiteta za Oružane snage Kongresa SAD, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj vojnoj saradnji. Đorđević je iskazao zadovoljstvo saradnjom Ministarstva… »