Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vulin: Osporavanje izbora lažno, cilj da se Srbija prikaže kao nestabilna zemlja

Novi magazin 10.04.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da su osporavanja rezultata i toka predsedničkih izbora "lažna" kao i da se sprovode u cilju prikazivanja Srbije kao nestabilne države. "Osporavanje izbornog… »

NATO: zvaničnica: Pobeda Vučića dobra za stabilnost Srbije i regiona

Blic 10.04.2017
Visoka američka zvaničnica u NATO Mišel Hauard ocenila je da bi ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima mogla da pomogne stabilizovanju Srbije. U intervjuu za Rojters, admiralka Hauard je izrazila i nadu da će se… »

Ekskluzivno Vučić reagovao na pisanje Kurira: Nisam filozof već pravnik! Ponosan sam na moju diplomu

Kurir 10.04.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na informaciju o dodeli diplome za počasnog doktora filozofskih nauka, od strane Internacionalne kraljevske akademije Ujedinjenih nacija, kaže da on nije doktor filozofskih nauka, da je diplomirani… »

Friden: Srbija da bude strpljiva, bolje biti u EU, nego...

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Bivši profesor Mensfild koledža u Oksfordu Majkl Friden poručio je Srbiji u ostalim zemljama zapadnog Balkana da budu strpljive na evropskom putu i da je bolje biti u Evropskoj uniji, iako je u krizi. "EU jeste u krizi, ali se pokazala ipak… »

Šef UNMIK-a: Pokrenuti istragu protiv Haradinaja

Mondo 10.04.2017
Šef Unmika Zahir Tanin poručio je da je neprihvatljiva izjava Dauta Haradinaja da će, ukoliko njegov brat Ramuš Haradinaj bude izručen Srbiji, Kosovo ostati bez Srba. Foto: AP Photo/Visar Kryeziu Šef Unmika Zahir Tanin kaže i da od pravosudnih… »

"Lajmi": Specijalni sud počeće da radi tek krajem godine?

B92 10.04.2017
Priština -- Specijalni sud za ratne zločine OVK najverovatnije će početi da radi tek krajem godine, uprkos mnogim nagoveštajima da će se to dogoditi u junu, navodi "Lajmi" Sudija tog suda Čarls Smit je, u izjavi lokalnom dnevniku "Nonparej", rekao… »

Gojković danas u zvaničnoj poseti Grčkoj

Blic 10.04.2017
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće danas u zvaničnoj poseti Grčkoj, na poziv predsednika grčkog parlamenta Nikolaosa Vucisa. Gojković će se sastati sa Vucisom, kao i sa predsedikom Grčke Prokopiosom… »

Vesić o protestima: Beograđani, izvinite zbog gužvi

B92 10.04.2017
Beograd -- Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da su protesti građana u Beogradu i širom Srbije politički organizovani. Ipak, kako kaže, Srbija je slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoje mišljenje… »

Vučić: Neću dati ljudima bivšeg režima da uvedu diktaturu

B92 10.04.2017
Beograd -- Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je suština onoga što čini "bivši režim" da se napravi atmosfera da se sve uruši. Kako je rekao, suština onoga što "bivši režim" čini je da se delegitimišu sve… »

Njujork tajms: Koncentracija Vučićeve moći loša za demokratiju u Srbiji

Beta 10.04.2017
Uticajni američki list Njujork tajms ( The New York Times ) ocenio je da je ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučiča na predsedničkim izborima Srbiju približila autokratiji i da Evropska unija ne sme zatvarati oči pred smanjivanjem slobode… »