Politika arhiva vesti 10.04.2017

Komersant: Glavno pitanje je ko je inicijator protesta

Blic 10.04.2017
Srbiju su zahvatili najmasovniji protesti poslednjih godina zbog rezultata predsedničkih izbora, a glavno pitanje je ko je njihov organizator, piše danas moskovski dnevnik Komersant. List navodi da formalno demonstranti istupaju protiv rezultata… »

Vučić sa Levenom o izborima, EU integracijama, terorizmu

RTS 10.04.2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom, koji mu je čestitao pobedu na prošlonedeljnim predsedničkim izborima. Vučić se zahvalio na podršci Švedske evropskom putu… »

Čestitka Borisa Grizlova Aleksandru Vučiću

Blic 10.04.2017
Predsednik Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije, Boris Grizlov, čestitao je predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, pobedu na predsedničkim izborima, ističući da osvareni rezultati predstavljaju dokaz podrške stanovništva ciljevima i… »

Zorana Mihajlović: Vučić pobedio sa milion i po glasova više od prvog sledećeg kandidata

Kurir 10.04.2017
SREBRENICA - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je izjavila danas da je na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić pobedio sa milion i po glasova više od prvog sledećeg kandidata i da će Srbija ostati politički stabilna. "Dve stvari su potpuno… »

Han: Vučić već pokazao da je put ka EU strateški cilj

RTS 10.04.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenjuje da je izabrani predsednik i premijer Srbije Aleksandar Vučić kao šef vlade već jasno pokazao da je evropski put njegov strateški cilj. Johanes Han istovremeno poručuje da ne… »

Fondacija Ćuruvija: Istina o ubistvu novinara na čekanju

B92 10.04.2017
Beograd -- Ffondacija Slavko Ćuruvija zatražila je od nadležnih organa da ubrzaju postupanje u suđenjima za ubistva novinara. Fondacija je zatražila da nadležni organi intenziviraju rad na rešavanju slučajeva ubistava novinara Dade Vujasinović i… »

Nikolić besan zbog istrage u fondaciji njegove supruge!

Pravda 10.04.2017
I dalje aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić je bukvalno pobesneo kada je saznao da su dva inspektora iznenada pre 10 dana ušla u Fondaciju "Dragica Nikolić" i počeli da češljaju papire. Predsednika je "dodatno" uznemirilo kada se informacija… »

OEBS spreman da pomogne u formiranju ZSO

RTS 10.04.2017
Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) je spremna da pomogne u izradi Nacrta Statuta za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz ove organizacije. "Kao što znate, proces za sada nije počeo kao što je… »

Obradović žestoko protiv lidera LDP: Čeda direktno radi za Vučića

Pravda 10.04.2017
Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović optužio je danas predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da nije prava opozicija i da direktno radi za premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića. U saopštenju dostavljenom medijima… »

Maja Gojković poziva organizatore Protesta protiv diktature da se jave

Moj Novi Sad 10.04.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da su protesti na ulicama Beograda "isključivo politički" i poručila organizatorima da se jave i prijave kada, gde i na kojoj tačno trasi će biti održan skup, kako bi grad i građani… »