Politika arhiva vesti 10.04.2017

Uticaj intelektualaca na izbore (2): Zašto je Ćustić glasao za Vučića, a Velikić podržao Jankovića

Blic 10.04.2017
Stvar je kao sa vatrom. Ostaneš li podaleko, smrznućeš se, priđeš li preblizu - izgorećeš. Tako nekako dođe i angažman intelektualaca u politici i to baš tako rečeno. Jer, intelektualni angažman nije isto što i angažman intelektualca. Svoje… »

U: Velikoj Hoči ispisan grafit "UČK"

Blic 09.04.2017
Nepoznata lica ispisala su danas kasno popodne grafit "UČK" - oznaku terorističke organizacije Oslobodilačke vojske Kosova, na prilaznom putu igralištu u Velikoj Hoči, rekli su Srni srpski izvori iz tog metohijskog sela. Meštanin Velike Hoče… »

Goran Kljajević oslobođen optužbi u predmetu “stečajna mafija”

Insajder 10.04.2017
Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg sud u Beogradu oslobodio je danas Gorana Kljajevića, nekadašnjeg sudiju Trgovinskog suda u Beogradu, optužbi za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja povodom optužbi da je izvršio krivična… »

Završen još jedan protest, studenti izneli zahteve

Insajder 10.04.2017
Na osmom protestu pod nazivom "Protest protiv diktature" u Novom Sadu pročitani su zahtevi, koji su, kako je navedeno, usaglašeni sa svim gradovima u kojima se već nedelju dana održavaju protesti. Miran Pogačar, jedan od predstavnika Studentskog… »

Toma Nikolić poručio studentima, preko kurira: Deco, niko ne sme da vas dira!

Kurir 10.04.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prvi put se posle sedam dana preko našeg lista obratio učesnicima masovnih protesta i poručio da moraju da ostanu mirni, da niko ne sme da ih dira, ali i da oni ne treba da ruše ustavni poredak i ugrožavaju ostale… »

Vučić: Neću dozvoliti ljudima bivšeg režima da uvedu diktaturu

Studio B 10.04.2017
Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je suština onoga što čini „bivši režim“ da se napravi atmosfera da se sve uruši, da se delegitimišu sve institucije, da se sruši Srbija, te da uvedu novi princip da… »

Vučić: “Kućni video” o navodnoj krađi izbora... rešićemo

Insajder 10.04.2017
Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su njegovi protivkandidati organizovali proteste i da su se mnogo ranije “pripremali za nasilje i urušavanje stabilnosti Srbije”. Komentarišući zahteve koji su… »

Vučić: Nije trebalo da čekaju 10 dana da bi rekli da traže moju smenu

Beta 10.04.2017
Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da su učesnici "Protesta protiv diktature", konačno večeras rekli šta hoće i da nije trebalo da "čekaju deset dana da bi rekli da traže njegovu smenu"… »

Njujork tajms o protestima u Beogradu: Srpski izbori podrivaju demokratiju

Nedeljnik 10.04.2017
Njujork tajms je urednički komentar posvetio dešavanjima u Srbiji. Pročitajte šta je američki list objavio o izborima i protestima koji su usledili. Ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2. aprila Srbiju je dovela… »

U utorak ponavljanje glasanja na osam biračkih mesta

BK TV 10.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396… »