Politika arhiva vesti 10.04.2017

Miščević: Članice EU o četiri poglavlja

Danas 10.04.2017
Do kraja aprila članice Evropske unije (EU) pred sobom će imati poglavlja 6, 7, 29 i 30, koja bi mogla da budu otvorena do kraja juna, kada se završava predsedavanje Malte, izjavila je danas šefica Pregovaračkog tima Srbije za pridruživanje EU Tanja… »

Ugljaninova SDA u vlasti u Novom Pazaru

RTV 10.04.2017
NOVI PAZAR - Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina od danas je deo izvršne vlasti u Novom Pazaru, koju čine SDP, SNP i SNS, odlučeno je na današnjoj sednici gradskog parlamenta. Članica te stranke Ifeta Radončić izabrana je nova… »

Predstavnik LDP-a u RIK-u podneo ostavku

Novi magazin 10.04.2017
Predstavnik Liberalno demokratske partije (LDP) u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) Dragan Ninković podneo je danas pisanu ostavku i više neće učestvovati u radu RIK-a, saopštio je LDP. U saopštenju se navodi da je ostavka rezultat želje da se… »

Muižnieks: Kosovo da izgradi pravedno i jedinstveno društvo

Večernje novosti 10.04.2017
Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks objavio je memorandum o Kosovu u kojem izražava zabrinutost što je, 18 godina po okončanju tamošnjih sukoba, hiljadama ljudi pravda i dalje uskraćena. Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils… »

Koha: Bez prihvatanja kosovskih simbola nema ZSO

RTV 10.04.2017
PRIŠTINA - Kosovska vlada je odlučila da Nacrt Statuta o Zajednici srpskih opština neće biti završen dok četiri opštine sa srpskom većinom ne počnu da koriste kosovske simbole na dokumentima koje izdaju, piše prištinska Koha. List piše da… »

Formirana parlamentarna Komisija za saradnju Srbije i Grčke

Blic 10.04.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i njen grčki kolega Nikolaos Vucis potpisali su danas u Atini Memorandum o saradnji kojim je formirana parlamentarna Komisija čiji je cilj unapređenje saradnje u oblasti evrointegracija, ekonomije i kulture… »

McCain Vučiću: Srbija je sila pomirenja u regionu

Al Jazeera 10.04.2017
Američki senator izrazio zahvalnost na doprinosu koji Srbija pruža zajedničkoj sigurnosti i stabilnosti. Američki senator John McCain čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na napretku Srbije u reformama i na putu koji vodi ka EU, te izrazio… »

"Novosti" saznaju Podele oko surogat majki

Večernje novosti 10.04.2017
Javna rasprava o Građanskom zakoniku produžena do kraja godine. Polemike izazvala i zabrana fizičkog kažnjavanja dece, eutanazija... JAVNA rasprava o Građanskom zakoniku Srbije produžena je za godinu dana, potvrđeno je, za "Novosti", u Ministarstvu… »

Da li Amerikanci hronično ponavljaju svoje istorijske greške?

Blic 10.04.2017
Vojni napad SAD na Siriju dogodio se tačno na stotu godišnjicu ulaska Amerike u Prvi svetski rat, konstatuje Dojče vele (DV) uz pitanje da li u tome postoje istorijske paralele. Istoričar Endrju Baćević, penzionisani profesor međunarodnih odnosa i… »

Marić: Izrada nacrta statuta ZSO isključivo u nadležnosti Srba

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Izrada nacrta Statuta Zajednice srpskih opština u potpunosti je u nadležnosti Upravljačkog tima, odnosno predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz kancelarije za Kosovo i Metohiju. Pomoćnik direktora Kancelarije za… »