Arhiva vesti 23.07.2017

Putin: Volim da čitam istorijske romane i da slušam Mocarta

Nova ekonomija 23.07.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da sebe smatra "običnom osobom" koja voli da čita istorijske romane i da sluša Mocarta, jedino što obavlja posao drugačiji od drugih. "Sebe smatram običnim čovekom", rekao je Putin na sastanku s… »

Dinar jača, evro u ponedeljak 120,35 dinara

Vesti online 23.07.2017
Dinar će u ponedeljak, 24. jula, ojačati za 0,2 posto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs će iznositi 120,3541 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na… »

SAD ponovo testira protivraketni sistem zbog Severne Koreje

Radio 021 23.07.2017
Sjedinjene Američke Države planiraju sledećeg vikenda da sprovedu još jednu probu protivraketnog sistema zbog suprostavljanja pretnjama Severne Koreje. Proba će biti izvedena u kompleksu za lansiranje Kodijak na Aljasci. Američki vojnici su… »

"Ako se dileri droge opiru - pucajte, pogotovo na strance"

Vesti online 23.07.2017
Predsednik Indonezije Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju, u najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji. AFP prenosi da je Vidodo to izjavio u petak uveče u… »

Najmlađi polaznik ima 12, a najstariji 69 godina

Danas 23.07.2017
Završnim koncertom profesora i polaznika završena je sedma Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, večeras na „Tribini mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Ovaj internacionalni muzički događaj je zajednički projekat bratskih gradova Novog… »

SAD: Uhapšen vozač u čijoj prikolici je nađeno osam tela

Večernje novosti 23.07.2017
Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj državi Teksas, danas je u traktorskoj prikolici pronađeno osam tela, a vlasti smatraju da se radi o slučaju trgovine ljudima. Uhapšen vozač. Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj… »

Opet se razbuktala vatra na luštici: Više od 10 požara u Crnoj Gori, i to nije jedina loša vest

Blic 23.07.2017
U Crnoj Gori i dalje je aktivno nekoliko požara u centralnim i primorskim delovima, ali oni ne ugrožavaju ljude i objekte, prenose crnogorski mediji. Vatra se danas opet razbuktala u luštičkim selima, Zabrđu, Petrovićima, Tićima i Mendegajama… »

Picula pozdavio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske

Blic 23.07.2017
Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu da počnu razgovori o granici Hrvatske sa Srbijom i poručio da svakoj državi treba da bude u interesu da ima uređene i dogovorene granice sa svojim susedima, pa bi to… »

Atletika: Milica Gardašević šampion Evrope

Hot sport 23.07.2017
Mlada novosađanka, Milica Gardašević danas je pobedila na Prvenstvu Evrope za starije juniore/ke u Grosetu u skoku u dalj (EP U20). Ona je zlatnu medalju osvojila skokom iz treće serije od 6.46 metara, i tako postala juniorska šampionka Evrope… »

Frum četvrti put šampion Trke oko Francuske

Novi magazin 23.07.2017
Britanski biciklista Kris Frum osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Trci oko Francuske. Frum je osvajanje titule proslavio na današnjoj poslednjoj, revijalnoj etapi od Montegrona do Jelisejskih polja u Parizu. Biciklisti Skaja ovo je četvrta titula… »