Arhiva vesti 23.07.2017

Putin: Volim da čitam istorijske romane i da slušam Mocarta

Nova ekonomija 23.07.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da sebe smatra "običnom osobom" koja voli da čita istorijske romane i da sluša Mocarta, jedino što obavlja posao drugačiji od drugih. "Sebe smatram običnim čovekom", rekao je Putin na sastanku s… »

Evro prema dolaru na najvišem nivou u dve godine

Gde investirati 23.07.2017
Na svetskim valutnim tržištima prošle sedmice evro je snažno ojačao prema dolaru, pa je njegov kurs dostigao najviši nivo u gotovo dve godine, zahvaljujući signalima Evropske centralne banke koja bi uskoro mogla početi da smanjuje podsticajne… »

SAD će opet testirati protivraketni sistem THAAD

RTS 23.07.2017
Sjedinjene Američke Države planiraju sledećeg vikenda da sprovedu još jednu probu protivraketnog sistema zbog suprostavljanja pretnjama Severne Koreje, prenela je agencija AP. Proba će biti izvedena u kompleksu za lansiranje Kodijak na Aljasci… »

Predsednik Indonezije - novi panišer: Ako se dileri opiru hapšenju, pucajte, naročito ako su stranci

Kurir 23.07.2017
Predsednik Indonezije Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju. Kako se navodi, reč je o najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji. AFP prenosi da je Vidodo to… »

Najmlađi polaznik ima 12, a najstariji 69 godina

Danas 23.07.2017
Završnim koncertom profesora i polaznika završena je sedma Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, večeras na „Tribini mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Ovaj internacionalni muzički događaj je zajednički projekat bratskih gradova Novog… »

SAD: Uhapšen vozač u čijoj prikolici je nađeno osam tela

Večernje novosti 23.07.2017
Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj državi Teksas, danas je u traktorskoj prikolici pronađeno osam tela, a vlasti smatraju da se radi o slučaju trgovine ljudima. Uhapšen vozač. Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj… »

CG: Požari obuzdani, avioni pripravni

Danas 23.07.2017
U Podgorici, Cetinju, Danilovgradu, Baru i Herceg Novi i dalje ima aktivnih požara, ali su oni pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore. Vatrogasci iz Podgorice sinoć su… »

Picula: Srbije i Hvatska treba da imaju uređene granice

Dnevnik 23.07.2017
ZAGREB: Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu da počnu razgovori o granici Hrvatske sa Srbijom i poručio da svakoj državi treba da bude u interesu da ima uređene i dogovorene granice sa svojim susedima, pa bi… »

Milica Gardašević šampionka Evrope

Vesti online 23.07.2017
Mlada Novosađanka, Milica Gardašević pobedila je na EP za starije juniorke u Grosetu u skoku udalj (EP U20). Ona je zlatnu medalju osvojila skokom iz treće serije od 6.46 metara, i tako postala juniorska šampionka Evrope. Pulenka trenera Marka… »

Frum četvrti put šampion Trke oko Francuske

Beta 23.07.2017
Britanski biciklista Kris Frum osvojio je danas svoju četvrtu titulu na Trci oko Francuske. Frum je osvajanje titule proslavio na današnjoj poslednjoj, revijalnoj etapi od Montegrona do Jelisejskih polja u Parizu. Biciklisti Skaja ovo je četvrta titula… »