Arhiva vesti 23.07.2017

Lekari VMA i dalje se bore za živote dvojice vatrogasaca

N1 Info 23.07.2017
Lekari Vojno-medicinske akademije u Beogradu se i dalje bore za život dvojice vatrogasca MUP povređenih u požaru na Adi Huji početkom ove nedelje, kao i radnika povređenog u nedavnoj nezgodi u namenskoj industriju u Lučanima. Izvor: Tanjug U teškom… »

Umro ekonomista i akademik Vladimir Stipetić

Beta 23.07.2017
Akademik Vladimir Stipetić, istaknuti hrvatski ekonomista i bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu, umro je danas u Zagrebu u 90. godini života, objavila je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU). Rodio se 27. januara 1928. u Zagrebu gde je… »

Evo zašto je Arapska liga optužila Izrael da se "igra s vatrom"

Pravda 23.07.2017
Izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje navodno mogu da identifikuju naoružanje ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Arapska liga… »

Danas do 37 stepeni, u ponedeljak pad temperature

Glas Zapadne Srbije 23.07.2017
Vreme će danas u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa slabim zapadnim i severozapadnim vetrom i jutarnjom temperaturom od 16 do 23 stepena i najvišom dnevnom od 34 do 37 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda… »

Niko neće u čobane ni za platu od 56.000 dinara

Nova ekonomija 23.07.2017
U mnogim selima širom Vojvodine, a tako je i u drugim delovima države, farmeri mesecima ne mogu da nađu čobanina iako nude platu između 200 i 600 evra mesečno. Čak i oni radno sposobni koji prihvate da čuvaju ovce ili krave, nastoje da od okoline… »

Žene zaposlene na Bi-Bi-Siju traže da se odmah smanje razlike u platama

Slobodna Evropa 23.07.2017
Poznate žene s britanskog javnog medijskog servisa Bi-Bi-Si (BBC) zatražile su od rukovodstva te kompanije da razlike u platama izmedju muškaraca i žena budu smanjene odmah, a ne do 2020. godine, kako je najavljeno. Više od 40 žena medju kojima su… »

Đorđević obišao decu u odmaralištu u Baošićima

RTV 23.07.2017
BAOŠIĆI - Crveni krst Srbije i ovoga leta u Dečijem odmaralištu "Krista Đorđević" u Baošićima na Crnogorskom primorju organizuje boravak dece, koju je danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević… »

Pritvoreno osam osoba zbog prostitucije na KiM

RTS 23.07.2017
Kosovska policija je saopštila da je privela osam osoba zbog prostitucije. Portal Kossev prenosi da je policija navela da je "taktičko-operativne akcije" realizovala nekoliko nedelja u Prištini, Uroševcu i Južnoj Mitrovici. Privedena lica se terete… »

"Rat oko Nutele“ doneo prve rezultate

Večernje novosti 22.07.2017
Brojni proizvođači prave proizvode slabijeg kvaliteta za zemlje istoka i to je konačno došlo i u zapadne medije. Nemački proizvodač Balzen je objavio da će postojati samo jedan "evropski“ keks. Čitav niz proizvodača pravi proizvode slabijeg… »

Zašto je dnevnik HRT-a kasnio 12 minuta? "Biće sankcija"

B92 23.07.2017
Zagreb -- Centralni dnevnik HRT-a u subotu uveče počeo je s dvanaest minuta zakašnjenja - u 19 sati krenula je najava, ali nije bilo tona. To je trajalo nekoliko minuta, a potom je nestalo i slike, te je program prekinut. Na ekranu se video samo logo… »