Društvo arhiva vesti 05.10.2017

"Ako je Keba neprijatelj države, onda nešto sa ovom zemljom debelo nije u redu": Žarko Korać o Srbiji u vreme Petog oktobra…

Nedeljnik 05.10.2017
"Mi smo devedesetih rizikovali živote, spiskovi sa adresama lidera DOS bili su kod generala Pavkovića - mi smo svi bili predviđeni za hapšenje", prisetio se Žarko Koraž Petog oktobra 2000. godine. Jedan od lidera nekadašnjeg DOS i profesor… »

Hepi i Prva obavezne na "kablu"

Večernje novosti 05.10.2017
REM sprema spisak nacionalnih televizijskih kanala koje će morati da se emituju na kablovskim mrežama. Na listi obaveznih naći će se televizije koje imaju zemaljsko prenošenje. Ko kome i koliko plaća - urediće tržište. KABLOVSKI operatori od… »

Zbogom Pacovi, dobro došle Vodolije: Zapadnjačka astrologija opčinila Kinu

Nedeljnik 05.10.2017
Ono što je na Zapadu poslednjih godina uglavnom rezervisano za male grupe zanesenjaka, u Kini je postalo mejnstrim kulturni trend, naročito među mladim ljudima. Za stolovima i po kafićima poznati i nepoznati razmenjuju poslednje kuriozitete i saznanja… »

Tri romana Haleda Hoseinija u jednoj knjizi u prodaji od 6. oktobra

Prva 05.10.2017
Laguna je pripremila luksuzno izdanje romana Haleda Hoseinija. Tri romana – „Lovac na zmajeve“, „Hiljadu čudesnih sunaca“ i „A planine odjeknuše“ – sada možete naći u jednoj knjizi i po sjajnoj ceni. Nakon objavljivanja svog prvog… »

Šapčani odbranili grad od poplava

Danas 05.10.2017
Posle javno iznetih optužbi poverenika SNS dr Bobana Birmančevića da su prilikom izbora za Savet MZ Preki šor 2014. godine članovi i simpatizeri SNS bili angažovani na odbrani Šapca od poplava i da zbog toga nisu pobedili u ovoj MZ reagovao je… »

Nova vlada još nije imenovala državnog sekretara za medije

Danas 05.10.2017
Vlada koju predvodi Ana Brnabić, izabrana pre tri meseca, još nije imenovala brojne državne sekretare, pa tako ni državnog sekretarara zaduženog za medije u Ministarstvu kulture i informisanja. U mandatu prošle vlade na tom mestu se nalazio se Nino… »

Vulin otvara vojsku za stranačke kadrove

Danas 05.10.2017
* Izmene predviđaju da isključivo ministar odbrane utvrđuje broj radnih mesta koja se popunjavaju mimo konkursa * Stručnjaci iz Generalštaba izbačeni iz procesa opremanja vojske * Uloga načelnika GŠ svedena na savetodavnu * Pripadnici Vojne… »

Đilasu prete hapšenjem ako bude kandidat opozicije

OK radio 05.10.2017
Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše dnevni list Danas… »

Ivana Stefanović: Bez povlačenja

Danas 05.10.2017
"Mesto najvećeg posvećenja za mene je bio radijski Studio X u Makedonskoj ulici. Obožavala sam tu jezivu, neprovetrenu rupu u kojoj su se, uprkos svemu, otvarale magične zvučne mogućnosti i prostori. Tu sam provodila dane i noći u montaži zvukova… »

Ljuti smuti koji ubrzava metabolizam

Prva 05.10.2017
U postizanju i održavanju dobre forme veoma nam je važno da ubrzamo metaboličke procese. Sastojci ovog napitka će vam pomoći u tome. Smuti je odličan način da u svoju ishtanu uvrstite što više različitih, zdravih, čak i manje ukusnih sastojaka… »