Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Internet generacije: Da li su tinejdžeri danas usamljeniji nego što smo mi bili?

Kurir 05.10.2017
Poslednjih godina mnogo je pisano na temu socijalnih mreža i njihovog uticaja na međuljudske odnose i kako postajemo sve izolovaniji od realnog sveta i jedni od drugih. Kada su u pitanju odrasli u Americi, istraživanja pokazuju da su usamljeniji nego… »

(Video) Neverovatno! Slobodan Milošević predvideo Sve! Za dva dana ovaj video je pogledan milion puta!

Kurir 05.10.2017
Uoči godišnjice Petog oktobra, Boris Malagurski je na svom profilu na Fejsbuku objavio video-klip "Milošević predvideo sve", koji je za kratko vreme pokupio preko milion pregleda. Pogledajte i prosudite sami da li je u pravu: (KURIR TV) Da li je Sloba… »

Kako bi otcjepljenje Katalonije utjecalo na FC Barcelonu

Al Jazeera 05.10.2017
Referendum o nezavisnosti Katalonije otvorio je i pitanje ostanka FC Barcelone u španskoj ligi. Piše: Saba Aziz Politički spor o nezavisnosti Katalonije nakon spornog referenduma o otcjepljenju od Španije otvorio je i pitanje o budućnosti nogometnog… »

Rama podržao učešće srpskih kompanija

Alo 05.10.2017
Lepe vesti stižu iz Albanije. Albanski premijer Edi Rama danas je u Tirani, u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, lično podržao pripreme za učešće srpskih kompanija na privrednom sajmu koji će krajem novembra biti… »

Bogorađenje

Danas 05.10.2017
Može se, recimo, marljivo raditi na tome da Srbija od trećerazredne uznapreduje u rang drugorazredne države i time stekne pravo na bolje međunarodno pravo. Ali ima tu jedno "ali" Naš državni vrh je načelno podržao suverenitet Španije, "jednog od… »

Zidanje Skadra

Danas 05.10.2017
Čak i ako pretpostavimo da, kako nas uči mit, nečeg moramo da se lišimo da bismo ostvarili drugo više i bolje, da li imamo pravo da kao žrtvu koristimo tuđ život ("slučajno" ženski)? Ne čudi me što je "Olimp" podigao prašinu baš u trenutku… »

Zelenović: Građanima se mora omogućiti da čuju kritičku reč

Danas 05.10.2017
Na poziv NUNS-a, Grad Šabac učestvuje u Projektu "Mehanizam utvrđivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na nivou lokalne samouprave". Mehanizam je kreiran sa željom da doprinese poboljšanju primene Zakona o javnom informisanju i… »

Deca u lokalnom parlamentu

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić bila je počasni gost prve dečije Skupštine koja je održana u okviru Dečije nedelje. Na ovoj Skupštini jednoglasno je izabran predsedavajući i doneto je nekoliko odluka od kojih je najbitnija odluka o… »

Naučnici otkrili sastojak piva koji podiže raspoloženje

Prva 05.10.2017
S obzirom na to da nas određena hrana čini srećnima, nemački naučnici ispitivali su šta je najzaslužnije za podizanje raspoloženja. Prema rezultatima njihovog istraživanja reč je o hordeinu koji se nalazi u pivu, a koji aktivira ključni… »

Stiže 200 stručnjaka: Srbija prvi put domaćin Svetskog kongresa u oblasti medicine

Kurir 05.10.2017
U Srbiji će prvi put biti organizovan jedan svetski kongres iz oblasti medicine i to Svetski kongres Perinatalne medicine (WCPM), koji će u Beogradu okupiti oko 2000 stručnjaka iz ginekologije, neonatologije, pedijatrije, anestezije, dečje hirurgije… »