Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Dan učitelja obeležen i u Novom Pazaru

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Svetski Dan učitelja obeležen je i u Novom Pazaru . U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović je tim povodom održana svečanost za učitelje, a za one koji su se istakli u svom radu obezbeđeni su prigodni pokloni. Svetski dan učitelja obeležava se… »

Protest u Tutinu zakazan za sutra

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Nevladina organizacija ZAMBAK iz Tutina sutra organizuje protest zbog ubistva mladića Fahrudina Skarepa u toj sandžačkoj opštini. Iz ove organizacije pozivaju građane da mirno i dostojanstveno sutra na gradskom trgu protestuju. Ispred organizacije… »

Šestoro radnika iz Srbije privedeno u Sloveniji zbog spletke ljubomornog slovenca

Blic 05.10.2017
Šestoro radnika „Gorenja“ iz Valjeva privedeno je u policijsku stanicu u Bistrici u Sloveniji, gde se nalaze na obuci za rad u novom pogonu slovenačkog giganta. Valjevce je prijavio neko od lokalnih radnika „Gorenja“, nezadovoljan što će… »

Prepoznajte ih na vreme: Ovo su znakovi koji se javljaju mesec dana pre infarkta!

Kurir 05.10.2017
Određeni znakovi se mogu javiti mesec dana pre infarkta, a pogledajte koji su. 1. Bol u grudima Muškarci i žene osećaju bol u grudima različito i prema intenzitetu i prema trajanju. Kod muškaraca, ovo je jedan od najizraženijih simptoma koji… »

Kako da restartujete metabolizam za 24 sata: Telo spremno za trajno mršavljenje!

Kurir 05.10.2017
Vežbe i "brze prepravke" u ishrani mogu da zvuče privlačno, ali na duže staze mogu ozbiljno da naruše vaš metabolizam, prenosi Stil. Nutricionisti često skreću pažnju na to na da postoji mnoštvo pogrešnih informacija u tome kako da zaista… »

Prekini sa lažima!

Alo 05.10.2017
Sindikat policije i policijskih starešina reagovao je zbog saopštenja Policijskog sindikata Srbije. Saopštenje Sindikata policije i policijskih starešina prenosimo u celini: "Ima li ičega u zemlji Srbiji, a posebno u policiji što valja, po sudu… »

Bolovanja ometaju proizvodnju – dijagnoze pod lupom

RTS 05.10.2017
Kineska "HBIS grupa", koja je kupila smederevsku železaru, samo ove godine primila je oko 300 mladih radnika, a konkursi za proizvodna zanimanja su gotovo stalno otvoreni. Međutim, kineski vlasnik suočava se sa velikim odsustvima radnika zbog… »

Ovo je Srbija, Vojvodina - nikada!

Alo 05.10.2017
Više od stotinu Novosađana pojavilo se na antiseparatističkom skupu u organizaciji SNP "1389", održanom u tom gradu. Okupljeni su u više navrata uzvikavali: "Novi Sad, Srbija, Vojvodina nikada", a potom su, nakon kratke šetnje kroz centralne gradske… »

Bez besplatne vakcine protiv streptokoka za decu!

Alo 05.10.2017
Iako je cepivo trebalo da se pojavi 1. oktobra u svim domovima zdravlja, roditelji će ga plaćati i narednih pet meseci. Mališanima u Srbiji nije od nedelje, 1. oktobra, obezbeđena 11 besplatna vakcina u obaveznom kalendaru vakcinacije - protiv… »

Umesto mafijaša BIA juri pevače

Vesti online 05.10.2017
Dok organizovani kriminal cveta, u centru interesovanja Bezbednosno-informativne agencije našao se, ni manje ni više, nego pevač Dragan Kojić Keba. Zbog toga što je njegov automobil bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, odnosno ispred kuće… »