Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Počelo potpisivanje "Proglasa o slobodi medija"

B92 05.10.2017
Beograd -- Novinari, predstavnici NVO i građani okupili su se u Beogradu u organizaciji Grupe za slobodu medija i potpisali “Proglas o slobodi medija”. U proglasu se traži "prestanak političkog, fizičkog i finansijskog ugnjetavanja medija", da se… »

Udes kod Beogradskog sajma, jedna osoba povređena

RTS 05.10.2017
Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajnoj nezgodi kod Beogradskog sajma kada su se sudarili automobil "golf 6" i autobus na liniji 56 gradskog prevoza. U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila nešto posle 21 čas, lakše je povređen vozač… »

Najjači lek protiv depresije nam sve vreme bio "pred nosom"?

Vesti online 05.10.2017
Tim australijskih stručnjaka otkrio je efikasan način za prevazilaženje depresije. U studiji objavljenoj u "Američkom časopisu psihijatrije", koja je trajala 11 godina, učestvovalo je više od 22.000 zdravih Norvežana. Oni su na početku i na kraju… »

"SNS sprema masovnu krađu, dovode ljude sa svih strana"

Vesti online 05.10.2017
Na delu je prekrajanje izborne volje građana, veštačkim povećavanjem broja stanovnika u beogradskim opštinama Vračar i Zvezdara, kako bi se povećao broj birača Srpske napredne stranke na lokalnim izborima. To je rekao predsednik Pokreta slobodnih… »

Prikaz sposobnosti VS „Sloboda 2017” povodom 20. oktobra

Politika 05.10.2017
Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je u Domu Garde na Topčideru a sednicu je vodio ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopštio je Ministarstvo odbrane. Pored redovnog… »

Predstavljamo vam najveće zablude o horoskopu: Podznak prevladava posle tridesete? Potpuno netačno!

Prva 05.10.2017
Astrologija nikada nije zvanično prihvaćena kao nauka, ali je ljudi praktikuju od prvih začetaka civilizacije. S vremenom svako je dodavao u tumačenja šta mu se učinilo bitnim, pa su se uvrežile brojne zablude. DECA BLIZNACI I ASTROLOGIJA Jedan… »

Drastično smanjenje unosa kalorija može da uništi metabolizam

Vice 05.10.2017
Često se govori da se gubitak težine svodi na unos i trošenje kalorija, i na to da ih sagoriš više nego što ih uneseš – osim kada nije tako. Ako uzmeš previše kalorija, ugojićeš se. Ali ako unosiš premalo kalorija, kaže teorija, organizam… »

Sabornost nam je danas preko potrebna

Politika 05.10.2017
Zadatak svakog intelektualca je da svedoči o istoriji, ne sa pozicija samoporicanja i tobožnjeg kriticizma, već sa ogromnim poštovanjem prema originalnoj dvovekovnoj tradiciji. Doktor Dragoljub V. Danilović je profesor istorije u Gimnaziji u Kraljevu… »

Kurir danas daruje ikonu svetog mučenika kneza lazara: Njegove čudotvorne mošti su 12 puta spasene

Kurir 05.10.2017
SVETI MUČENIK KNEZ LAZAR, to jest Lazar Hrebeljanović, bio je srpski srednjovekovni vladar koji je stvorio moćnu državu s prestonicom u Kruševcu. Godine 1389. poveo je vojsku u čuvenu Kosovsku bitku, u kojoj je poginuo, ali koja ga je svrstala u red… »

Prva gej parada u Prištini 10. oktobra

Sputnik 05.10.2017
U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja kosovski list „Koha ditore". Nakon tri šetnje koje su organizovane u protekle tri godine, organizacije koje se zalažu za prava LGBTI zajednice održaće u Prištini prvu Paradu… »