Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Sutra protest u Beogradu: Režim je kriv ako bude provokacija i nasilja

Kurir 05.10.2017
Za bilo kakve provokacije na velikom narodnom ustavobraniteljskom protestu, koji sutra u 14 časova počinje ispred zgrade Predsedništva Srbije, biće odgovoran ovaj režim, koji je sve učinio da ne dođe do okupljanja naroda, kaže Novica Antić… »

Udar po džepu: Radijatori hladni, smrzavamo se

Kurir 05.10.2017
Ni pad temperature na ispod pet stepeni prethodne nedelje nije naterao toplane u Srbiji da zagreju radijatore! Građani su morali da koriste klima-uređaje i grejalice da bi se ugrejali. Naravno, za mnoge će to biti dodatni trošak jer svakog meseca već… »

Sramota: Nema besplatne vakcine za decu

Kurir 05.10.2017
Iako je iz Ministarstva zdravlja više puta najavljivano da će vakcina „prevenar 13“ protiv bakterije streptokoke pneumonije (pneumokoke) od 1. oktobra biti besplatna i obavezna za svu decu u Srbiji, od toga zasad nema ništa. - Nemamo informacija o… »

Iseljena porodica Petrović: Nemamo gde!

Alo 05.10.2017
U Njegoševoj ulici u Beogradu, ispred broj 65, danas se okupio veliki broj građana kako bi pružili podršku porodici Petrović koje hoće da isele sa dvoje male dece. Nakon 12 sati drame Petrovići napustili stan. Izvršitelji su došli oko 9.30 kako… »

U Srbiju stižu ruski migovi

EurActiv 05.10.2017
Dugo najavljivani polovni lovci MiG-29, poklon Rusije Srbiji koja će za njihov remont platiti gotovo 200 miliona evra, konačno su stigli, ali u delovima. Neizvesno je koliko će ti avioni zaista ojačati Vojsku Srbije jer će, kako se čini, Ratno… »

Reakcije na pretnje Fatmiru Alispahiću

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Indira Kučuk Sorguč: – “Hajka na Fatmira se nastavlja, prijete mu, omalovažavaju, kleveću i to otvoreno, bez ikakve bojazni jer je Muftija ‘jači’ od svake policijske presije i torture. U odbranu slobode mišljenja i zaštitu jednog… »

Poklanjamo MBA stipendije Univerziteta Šefild

Nedeljnik 05.10.2017
Konkurs za stipendije u nastavnoj 2017/2018 godini namenjen je poslovnim ljudima iz Srbije koji žele da steknu svetski priznatu Executive MBA diplomu Univerziteta Šefild. Univerzitet Šefild, magazin Nedeljnik i Američka privredna komora pokanjaju… »

"Tražim ženu. Imam kabria. Ne treba radit'. Samo ljubav": Kad gastarbajter traži ženu

Nedeljnik 05.10.2017
Sadržaj oglasa nasmejao je mnoge pa je ubrzo postao hit na Fejsbuku. Čovek iz Hrvatske koji živi i radi u Nemačkoj, odlučio je da potraži ljubav preko društvene mreže putem oglasa koji je objavio na stranici "Dijaspora-ljubavni oglas". Sadržaj… »

Puca se u okolini Zaječara, ali bez panike, sve teče po planu (foto, video)

BK TV 05.10.2017
Dugi niz godina se ovako nešto nije dogodilo! Na logorskom prostoru i automatskom strelištu Krivul, kod Zaječara, u toku je dvonedeljna obuka grupe rezervista, a komandant Komande za razvoj Timočke brigade potpukovnik Vladica Vučković ističe da… »

Cela Srbija se digla na noge zbog zastrašujućeg crteža učenice!

BK TV 05.10.2017
"Zapalio" društvene mreže! Crtež jedne učenice osmog razreda Osnovne škole “Stevan Aleksić” iz Jaše Tomića “užario” je društvene mreže. Učenica je na času likovnog nacrtala obešenu devojku, a crtež je bio izložen u holu škole u… »