Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Prva Parada ponosa na Kosovu 10. oktobra

Blic 05.10.2017
Prva Parada ponosa na Kosovu biće održana 10. oktobra u Prištini, pod sloganom "U ime ljubavi", javili su danas prištinski mediji. Parada će početi u 11.30 i kretaće se glavnim ulicama Prištine, od Trg Skenderbega, preko Trga majke Tereze do Trga… »

Kuburović: Stalnost sudija će biti bezizuzetna

RTV 05.10.2017
VRNJAČKA BANJA - Ministarstvo pravde će se založiti da se izmenama Ustava sistematizuju odredbe o sudovima i sudijama kako bi bile harmonična celina koja ne izaziva zabunu, kao i da stalnost sudijske funkcije bude bezizuzetna, poručila je danas… »

Bolesti štitaste žlezde u stalnom porastu

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Oboljenja štitaste žlezde u stalnom su porastu, a samo tokom prošle godine u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije operisano je 678 takvih pacijenata. Načelnik Centra prof. Ivan Paunović kaže da je reč o pacijentima koji… »

Vremeplov: Osnovan Informbiro

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Na današnji dan 1947. godine u Varšavi je, na osnovu odluke koju su rukovodstva komunističkih partija Sovjetskog Saveza, Jugoslavije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Čehoslovačke, Poljske, Francuske i Italije, donela sedam dana ranije… »

Bivši agent FBI ponovo otvara jedan od najpoznatijih slučajeva

RTV 05.10.2017
NOVI SAD - Uprkos decenijama istrage, još postoje pitanja u vezi sa slučajem Ane Frank na koja nije odgovoreno. Kako je pronađeno sklonište u kojem se Ana Frank skrivala za vreme Holokausta i danas je misterija, iako je njen otac Oto, jedini… »

Stanje na putevima: Vidljivost dobra, radovi na putu Beograd - Obrenovac

Blic 05.10.2017
Na putevima u Srbiji vidljivost je jutros dobra, magle nema, a trenutno je saobraćaj umerenog intenziteta, saopštio je AMSS. S obzirom na to da su najavljene više dnevne temperature, bez padavina, očekuje se nesmetano odvijanje saobraćaja. Tokom… »

Preminula majka Milorada Ulemeka Legije

Blic 05.10.2017
Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije preminula je jutros u Beogradu, nakon što je poslednjih nekoliko dana bila na bolničkom lečenju, prenose Večernje novosti. Legija je osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u atentatu na premijera… »

Mihajlović: Prevencija nasilja počinje u porodici i obdaništu

Blic 05.10.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su je zabrinuli rezultati istraživanja koji su pokazali da veliki broj mladih smatra da šamar nije nasilje i da je važno da prevencija nasilja počne razgovorima sa decom u porodici i… »

Borba za slobodu u centru Beograda: Stotine novinara protiv medijskog mraka

Kurir 05.10.2017
Večeras novinari traže slobodu medija! U samom centru Beograda, u Dorćol Placu, u Dobračinoj 59, održava se skup #ZaštoSamOvde - Proglas o slobodi medija. pratite uživo! Srbija u kojoj vlada medijski mrak nije slobodna i demokratska država, nije… »

Uspešno presađena jetra, nastavlja se program transplantacije na VMA

Blic 05.10.2017
Uspešnom transplantacijom jetre 60-ogodišnjem G. G. iz Novog Sada hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog… »