Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Porast digitalne agresije među đacima

Večernje novosti 05.10.2017
SOS telefonu Ministarstva prosvete za pet meseci za pomoć se javilo 310 učenika. Svaki četvrti mališan žrtva nasilja. Stupio na snagu stroži zakon. SOS telefonu za pomoć žrtvama vršnjačkog nasilja Ministarstva prosvete od početka ove godine do… »

Bilo mi je 10 godina kada smo rušili slobu: Ja znam zašto nikad neće doći 6. oktobar! Rekla ono o čemu svi ćute

Kurir 05.10.2017
Ispovest devojke koja je u vreme petpktobarskih promena 2000. imala samo 10 godina. Danas ona govori iz svog ugla kako je to bilo biti dete revolucije i zašto zna da nikada neće doći 6. oktobar. Njenu priču prenosimo u celosti "Probudila sam se… »

Zbog poredjenja Kosova i Katalonije teže do ZSO

Alo 05.10.2017
Ništa neočekivano. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), da bi "Kosovo delovalo po mnogim pitanjima, kada bi bilo sigurnije po pitanju svoje perspektive" i da "novi pristup Srbije -… »

Zašto Ahil ne može da stigne (i prestigne) kornjaču

Danas 05.10.2017
Gospodo partijaši svih boja, preigrali ste se. Natpolovični deo građanstva vam više uopšte ne veruje. Vidi se to po broju izašlih na izbore. Zato, kao poslednjem sredstvu, mučki pribegavate pretvaranju građana u svoje klijente - u egzistencijalno… »

Vodič za novinare/ke - nasilje u porodici

Danas 05.10.2017
Iako je nasilje u porodici postalo vidljivije u medijima, sadržaj i kvalitet izveštavanja o ovom društvenom problemu ostao je nepromenjen, jednako senzacionalistički i neosetljiv za poštovanje prema žrtvama nasilja i svirepih ubistava. Veoma je… »

Sporadične virusne i bakteriološke infekcije kod dece

RTV 05.10.2017
SREMSKA MITROVICA - Deca predškolskog uzrasta su najosetljivija kategorija kada su u pitanju zarazne bolesti ili epidemije. Većinu vremena ona provode u zajednici i u zatvorenom prostoru, gde se sve vrste bakterijskih i gljivičnih oboljenja brzo šire… »

Prvi džeparac sa "Dečije nedelje"

RTV 05.10.2017
APATIN - U povodu obeležavanja manifestacije "Dečija nedelja", u centru Apatina organizovana je Dečija pijaca na kojoj su se učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" obreli u ulozi trgovaca, dok su drugari iz viših… »

Viber promenio grupni čet

Prva 05.10.2017
Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, danas predstavlja set ažuriranih funkcija za četovanje: mogućnost da administratori grupnih četova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi koje… »

"Popadija je dva puta: Abortirala..." i Srpkinje kada saznaju da će roditi devojčicu prekidaju trudnoću

Blic 05.10.2017
"Imao sam pacijentkinju iz Beograda, popadiju, koja je tri puta radila genetsko testiranje, isključivo da bi utvrdila pol deteta. Tek kada je dobila rezultate trećeg testa bila je zadovoljna rezultatom. Nosila je dečaka", ovako je za "Blic" ispričao… »

S.Mitrovica: Biciklizmom do razvoja turizma

RTV 05.10.2017
SREMSKA MITROVICA - U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održan je sastanak sa radnim naslovom "Biciklistički turizam ka ruralnom i regionalnom razvoju". Partneri na projektu su Grad Sremska Mitrovica, Regionalna razvojna agencija Srem, Ministarstvo… »