Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Ružić: Servisi za građane da funkcionišu punim kapacitetom

RTS 05.10.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem o aktuelnim projektima i poručio da će vlada pomoći lokalnim samoupravama da servisi za građane funkcionišu u punom… »

Biljani iz Goraždevca potrebna pomoć

RTS 05.10.2017
Biljana Zdravković iz Goraždevca (27) obolela je 2006. godine od teškog oblika leukemije, proteklu deceniju se uspešno borila sa ovom opakom bolešću i uz svu moguću podršku svoje porodice, piše "Radio Goraždevac". Porodica usled višegodišnjih… »

Preminuo Đorđe Debač

RTS 05.10.2017
U Beogradu je, u 87. godini, preminuo Đorđe Debač, istaknuti džez pijanista i dugogodišnji urednik u produkciji gramofonskih ploča RTS-a. Đorđe Debač je bio jedan od osnivača "Plavog ansambla". Ispraćaj za kremaciju je u subotu u 10.30 na Novom… »

Roditelji u strahu: Uznemirujući trend se širi Internetom (foto)

Kurir 05.10.2017
Neko ukrade sliku deteta, ulepša ga u nekoj od aplikacija za obradu fotografija, a onda objavi kao da je reč o njegovom predivnom detetu. Razlog? Razlog je, verovali ili ne, veći broj lajkova. Kako da prepoznate ove fotografije? A post shared by… »

Nordijskim hodanjem protiv osteoartritisa kolena

N1 Info 05.10.2017
Osteoartritis kolena jedna je od najčešćih mišićno-skeletnih tegoba i uglavnom pogađa starije stanovništvo, ali to ne znači da oboleli treba da prestanu s laganom fizičkom aktivnošću, odnosno kretanjem, podsećaju nemački specijalisti… »

Pravosuđu nedostaju znanje, autoritet i poštovanje

Danas 05.10.2017
Kada nekoga struka podrži, on se može revanširati struci samo još većim stručnim angažovanjem, a ako ga podrže rođačke i kumovske veze, onda zna se na koji način... Kao čovek koji je proveo četvrt veka u delu državnog sistema koji se zove… »

Sutra počinju drugi po redu Dani Milunke Savić

Danas 05.10.2017
* Dvodnevna manifestacija sa obiljem sadržaja imaće, pored dešavanja u Jošaničkoj Banji, i deo programa koji će se realizovati kraj rodne kuće Milunke Savić u njenom rodnom selu Koprivici. Otvaranjem izložbe "Deca u Velikom ratu 1914 - 1918"… »

Lokalnim samoupravama pomoć za borbu protiv klimatskih promena

EurActiv 05.10.2017
Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pozvali su 5. oktobra u Nišu lokalne samouprave, organizacije civilnog društva, naučno-obrazovne i druge institucije da se uključe u borbu protiv klimatskih… »

Da li biste nosili patike koje liče na srpske opanke? (FOTO)

Prva 05.10.2017
Mnogi smatraju da se patike neće dopasti većini populacije. Španski brend Loewe oduševio je publiku Fashion Week u Parizu, lansiravši novi model patika koje su odmah prozvane “obućom za elfove” (elf shoes), baš zbog produženog vrha prednjeg… »

"Neki su želeli da budu mali Miloševići. Ima ih i danas": Dragan Šutanovac o Petom oktobru

Nedeljnik 05.10.2017
"Od 5. oktobra, DS je na vlasti ukupno bio sedam godina. Mogli smo za to vreme da promenimo Ustav, sporo smo rešavali pitanje saradnje sa Hagom, postoje i ekonomske mere koje bismo danas drugačije sprovodili", kazao je Šutanovac. Predsednik DS Dragan… »