Arhiva vesti 13.12.2017

Facebook menja svoju praksu plaćanja poreza u svetu

PC Press 13.12.2017
Tehnički gigant će u budućnosti knjižiti prihode u zemljama u kojima su zarađeni, čime će smanjiti račune kompanije za porez u Irskoj. U potezu koji će se smatrati odgovorom na dugogodišnju kritiku svetskih vlada za svoje poresko planiranje… »

Aleksandar Vučić najzastupljeniji na naslovnim stranama u periodu jul-septembar 2017. godine

Beta 13.12.2017
Najzastupljeniji od jula do septembra u medijima bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić (691 naslovna strana), premijerka Ana Brnabić (228 naslovnica) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (161), pokazuje analiza štampanih medija u Srbiji… »

Kupac iz Bajine Bašte pobedio na sudu: Dobio i spor i novi laptop! Prodavac odbijao da mu zameni pokvareni računar, a sad…

Kurir 13.12.2017
UŽICE - Osnovni sud u Užicu doneo je presudu koja bi morala da promeni odnos trgovaca prema potrošačima i ohrabri građane da, ukoliko nisu zadovoljni, bez bojazni presaviju tabak i na ovaj način zaštite svoja prava. Ovako je postupio i kupac… »

Napadač iz New Yorka upozorio Trumpa na Facebooku

Al Jazeera 13.12.2017
Akayed Ullah, koji je detonirao bombu na Manhattanu, upozorio je na napad američkog predsjednika na Facebooku. Akayed Ullah, koji se suočava s optužbama za terorizam poslije nedavne eksplozije na Manhattanu, upozorio je na napad američkog predsjednika… »

Umalo sudar ruskih "suhoja" VIDEO

B92 13.12.2017
Na internetu je objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski lovac Su-35 ogromnom brzinom i na ekstremno malom rastojanju prolecĚ�e pored lovca Su-30SM. Video je snimljen iz kabine Su-30SM. Su-35 je velikom brzinom proleteo bukvalno tik pored drugog… »

“Fiat” i dalje lider srpskog izvoza

InfoKG 13.12.2017
Kompanija “FCA Srbija” i dalje je najveći izvoznik naše zemlje sa izvozom od 870,2 miliona evra za 11 meseci 2017., objavilo je Ministarstvo finansija. Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je oko 3,8… »

Ludilo: Ako odbrane titulu prvaka sveta, dobiće...

Mondo 13.12.2017
Nemački fudbalski savez odredio velike nagrade za reprezentativce i članove stručnog štaba ako odbrane titulu prvaka sveta u Rusiji naredne godine. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Kakav motiv za "pancere"! Svaki nemački fudbalski reprezentativac… »

Đaci "preuzeli" školu na jedan dan

Danas 13.12.2017
Učenici Pete ekonomske škole „preuzeli“ su danas rukovođenje školom od direktora Milana Kecmana. Učenici su preuzimanjem uloge direktora u realnoj situaciji iskusili kako izgleda upravljanje jednim sistemom, što je bio i zadatak projekta koji su… »

"Srbi nestali u rejonu komande Ljimaja i Haradinaja"

B92 13.12.2017
Kada smo obilazili teren dolazili smo u kontakt sa vojnicima OVK, a preko njih sa komandantima, uvek smo ih pitali o nestaloj ekipi Radio Prištine. Nikada nismo dobili zadovoljavajući odgovor, svedoči u ekskluzivnom razgovoru za Udruženje novinara… »

Merkelova traži koaliciju: Sa Šulcom za stabilnost

Vesti online 13.12.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da će ubrzano ići u smeru formiranja koalicije sa nemačkim socijaldemokratama, naglasivši da će jedino takva koalicija formirati stabilnu vladu, neophodnu za izazovna vremena u Evropi. Izrazivši… »