Arhiva vesti 13.12.2017

Lalatović: Sad smo među tri-četiri ekipe koje igraju najlepši fudbal

Sportski žurnal 13.12.2017
Trener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa od prvog do poslednjeg minuta odigrala „kako treba” protiv Rada i da mu je ispunjena želja da pobedom završi prvi deo sezone u Super ligi Srbije. – Možemo biti ponosni i zadovoljni… »

Na spisku i Balkan: Američki stručnjaci: U 2018. nas čeka 30 žarišta koja mogu eskalirati u velike ratove

Blic 13.12.2017
Američki stručnjaci za spoljnu politiku procenili su verovatnoću izbijanja i efekte 30 potencijalnih kriza i konflikta koji mogu da se dese sledeće godine. Njihove procene su objavljene u godišnjem izveštaju "Preventivni prioriteti" Saveta za… »

Merkel: Hitno osposobiti snage protiv džihadista u afričkom regionu Sahel

Večernje novosti 13.12.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da hitno treba učiniti operativnim mlade antiterorističke snage koje će se boriti protiv islamskih džihadista u afričkom regionu Sahel. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da hitno… »

Mešovita komisija za sukcesiju o podeli imovine SFRJ u Adis Abebi, Njujorku, Tokiju...

Blic 13.12.2017
U Beogradu je danas počelo dvodnevno zasedanje Mešovite komisiji za sukcesiju, na kojoj će se razgovarati o podeli preostale diplomatsko-konzularne imovine SFRJ, a jedna od tačaka je i zajednička prodaja dva objekta u Njujorku - zgrada Misije i… »

Gucati: Peticija, da Specijalni sud sudi i Srbima

RTV 13.12.2017
PRIŠTINA - Predsednik Udruženja ratnih veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova Hiseni Gucati najavio je peticiju za izmenu zakona o Specijalnom sudu tako da taj sud može da procesuira i "zločine Srba na Kosovu". On u izjavi za list "Epoka" kaže… »

ADATA predstavlja UV220 i UV320 USB fleš diskove

Personal magazin 13.12.2017
Klasična prenosivost podataka u kompaktnom kućištu bez poklopca, sa intuitivnim konektorima koji se izvlače. ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio… »

"Odluka za dobrobit zdravlja": Francuska zabranjuje mobilne u školama, nema korišćenja čak ni na odmorima

Blic 13.12.2017
Francuska vlada najavila je zabranu mobilnih telefona u osnovnim školama. Deci će i dalje biti dozvoljeno da donose mobilne u školu, ali neće smeti da ih koriste sve dok im ne završi nastava, čak ni za vreme odmora. Francuski predsednik Emanuel… »

Japanska firma od marta 2018. isplaćuje deo plate u bitcoinima

Gde investirati 13.12.2017
Japanska kompanija GMO Internet Group je saopštila da će od marta 2018. godine ponuditi isplaćivanje dela plate, tačnije do od 100.000 jena (oko 870 dolara) u bitcoinima, za 4.000 zaposlenih radnika. Saopšteno je i kako će plaćanje ovim načinom… »

Prvi telefon sa senzorom otiska ispod ekrana stiže tokom CES 2018 sajma

Benchmark 13.12.2017
Kompanija Synaptics je optički senzor otiska prsta predstavila krajem 2016. godine. Nadograđena verzija senzora je predstavljena ovih dana, a u teoriji može da očitava otisak kada se prst stavi na OLED ekran. Kompanija je takođe objavila da će jedan… »

Kompanija Nuktek „Tesli“ donira bezbednosnu opremu u vrednosti većoj od milion evra

Tango Six 13.12.2017
Nakon višemesečnih pregovora sa svetskim proizvođačem bezbednosne opreme kompanijom Nuktek, v. d. generalnog direktora „Nikole Tesle“ Saša Vlaisavljević potpisao je juče u Roterdamu Ugovor o donaciji te kompanije vredan više od 1,2 miliona… »