Arhiva vesti 13.12.2017

Nagrada "Aleksandar Tijanić" Ljubici Gojgić

RTS 13.12.2017
Urednica emisije "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade "Aleksandar Tijanić", koja se dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštio je UNS. "Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla… »

''Novosti'' saznaju Trudnice dobijaju posebne knjižice

Večernje novosti 13.12.2017
Sledeće nedelje počinje uvođenje novog obaveznog dokumenta. Upisivaće se svi podaci iz državnih i privatnih lekarskih ordinacija. U MEDICINSKU dokumentaciju se, prvi put u Srbiji, uvode knjižice za trudnice, saznaju "Novosti". U novom dokumentu, na… »

Dva dana kontrole i saobraćajci "uhvatili" 250 vozača

Press 13.12.2017
Načelnik Uprave saobraćajne policije kaže da je za samo dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno preko 250 vozača. Foto:B92.net Od tog broja, kaže Boban Milinković, 59 ih je zadržano na trežnjenju… »

Hrvatska posle 26 godina tereti JNA za napad na Banske dvore

N1 Info 13.12.2017
Posle punih 26 godina, Hrvatska je pokrenula istragu protiv osumnjičenih za raketiranje Banskih dvora 7. oktobra 1991. Na spisku je šest osoba optuženih za ubistvo u pokušaju predstavnika najviših državnih tela, ali i za ratni zločin protiv… »

Potraga za dvojicom mladića biće nastavljena u četvrtak

N1 Info 13.12.2017
Akcija potrage za dve osobe koje u su toku prethodne noći pale u reku Miljacku na Dolac Malti, u opštini Novo Sarajevo do sada nije dala rezultate, pa će biti nastavljena u četvrtak, saopšteno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne… »

Ulaskom u EU Srbija se odriče sporazuma sa Rusijom

Vesti online 13.12.2017
Otvaranjem Pregovaračkog poglavlja 30 ne dolazi do suspenzije trgovinskih sporazuma koje Srbija ima sa trećim zemljama već ulaskom u članstvo EU. Ali, tada počinju da važe sporazumi koje je EU potpisala sa trećim zemljama, izjavila je pomoćnica… »

Dobre partije Bogdanovića i Marjanovića (VIDEO)

Beta 13.12.2017
Košarkaši Sakramenta pobedili su Feniks sa 99:92 u noći izmedju utorka i srede u NBA ligi. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igrao je 32 minuta za pobednički tim i postigao 10 poena uz pet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu. Boban… »

Tilerson: SAD spremne za direktne pregovore sa Severnom Korejom

RTS 13.12.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson je izjavio da su Sjedinjene Američke Države spremne da počnu direktne pregovore sa Severnom Korejom bez preduslova. Rusija pozdravila ovu odluku. Reks Tilerson je ovom izjavom naizgled odstupio od američkih… »

Evropski parlament odbio zabranu kebaba i girosa

Blic 13.12.2017
Evropski parlament danas nije izglasao zabranu kebaba i girosa, jer prigovor na korišćenje fosfata u mesu nije skupio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad. Za usvajanje odluke o zabrani dodavanja… »

Mladić pesnicom udario kontrolora

Politika 13.12.2017
M. Adamović, radnik „Bus plusa”, od siline udara pao na beton, počeo jako da krvari i gubi svest. – U pomoć povređenom priskočile kolege posle čega mu je ukazana lekarska pomoć. Kontroloru „Bus plusa” M. Adamoviću povređena je glava u… »