Архива вести 11.01.2016

Соботка и Могерини осудили насиље над женама у Келну

Нови магазин 11.01.2016
Чешки премијер Бохуслав Соботка и висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини осудили су данас у Прагу сексуалне нападе на жене у новогодишњој ноћи у Келну и неким другим европским… »

Дејвид Камерон: Боувијева смрт је велики губитак

Пресс 11.01.2016
Британски премијер Дејвид Камерон написао је данас на свом Твитер налогу да је смрт музичара Дејвида Боувија велики губитак. Фото:Тањуг Камерон је навео да је одрастао слушајући и гледајући Боувија, "поп генија који је увек… »

ЕУ незадовољна напорима Турске на плану миграција

ЕурАцтив 11.01.2016
Прилив избеглица и миграната у Европску унију преко Турске и даље је "сувише велики", иако су Брисел и Анкара пре око месец и по дана потписали споразум који треба да успори њихов прилив, оценио је 11. јануара потпредседник… »

ЕУ: Белгија да врати 760 милиона евра од додељивања незаконитих пореских олакшица

Бета 11.01.2016
Европска унија наложила је данас Белгији да врати око 760 милиона евра нелегалних пореских олакшица које је додељивала мултинационалним компанијама. ЕУ наводи да је 35 мултинационалних компанија у Белгији остварило незаконите… »

Још 2 компаније полетеле са "Тесле"

Б92 11.01.2016
Београд -- Од почетка године две нове авио-компаније успоставиле су директне летове са Аеродрома Никола Тесла Београд, објавила је српска ваздушна лука. Пољска национална авио-компанија ЛОТ од 2. јануара поново је успоставила… »

Меркел: Европа рањива, не контролишемо ситуацију

Б92 11.01.2016
Берлин -- Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је Европа рањива у избегличкој кризи јер још не контролише ситуацију у мери у којој би то волела. "Сада се, одједном, суочавамо са изазовом да избеглице долазе у… »

10 најпрофитабилнијих глумаца свих времена

Где инвестирати 11.01.2016
Њихови филмови су филмској индустрији зарадили милијарде, а њима десетине, па и стотине милиона. Њихова имена на постерима сигуран су знак да ће публика доћи у биоскопе, што је веома јак разлог студијима да их бирају за… »

Рудари најављују штрајк, ЕПС не преузима угаљ

РТВ 11.01.2016
РЕСАВИЦА - Главни одбор Синдиката радника Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља (ЈП ПЕУ), данас је донео одлуку о ступању у штрајк, уколико до 25. јануара Електропривреда Србије (ЕПС) не почне да преузима угаљ… »

Генерал Симовић јунак и у миру – поклонио своју награду сиромашнима (ФОТО и ВИДЕО)

Југмедиа 11.01.2016
НИШ – Командант Копнене војске генерал потпуковнику Милосав Симовић још једном је показао своју хуманост поклонивши новчани део награде „11.јануар“ у износу од 100.000 динара најсиромашнијим породицама на подручју… »

Одлазак рок легенде Дејвида Боувија

Глас Америке 11.01.2016
Љубитељи рок музике данас су у жалости због смрти британске супер звезде, Дејвида Боувија, који је преминуо после 18 месеци битке са раком. Дејвид Боуви сматран је једним од великана британског рока, а стекао је обожаваоце не… »