Архива вести 11.01.2016

Соботка и Могерини осудили насиље над женама у Келну

Нови магазин 11.01.2016
Чешки премијер Бохуслав Соботка и висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини осудили су данас у Прагу сексуалне нападе на жене у новогодишњој ноћи у Келну и неким другим европским… »

Политичари, музичари и фанови одају поцаст Дејвиду Боувију »

Студио Б 11.01.2016
Политичари, музичари и фанови из свих крајева света, па и шире, од Ватикана до Међунардне свемирске станице, одају данас почаст Дејвиду Боувију. Већина се огласила путем Твитера, истичући Боувијеву константну иновативност… »

ЕУ љута: Турци, џабе вам дадосмо онолике милијарде

Вести онлине 11.01.2016
Број избеглица које прелазе Егејско море из Турске како би ушли у Грцку, односно Европску унију, и даље је превелик, упркос споразуму из новембра између званичног Брисела и Анкаре да се тај прилив ограничи, изјавио је… »

ЕУ: Белгија да врати 760 милиона евра од додељивања незаконитих пореских олакшица

Нови магазин 11.01.2016
Европска унија наложила је данас Белгији да врати око 760 милиона евра нелегалних пореских олакшица које је додељивала мултинационалним компанијама. ЕУ наводи да је 35 мултинационалних компанија у Белгији остварило незаконите… »

Нови летови са Београдског аеродрома

Нови магазин 11.01.2016
Пољска национална авио-компанија ЛОТ поново је успоставила редовне летове између Београда и Варшаве, а летови ће се током зимске сезоне обављати четири пута недељно, саопштио је данас Аеродром Никола Тесла. Путнике ће… »

Још не контролишемо ситуацију у довољној мери

Актер 11.01.2016
Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је Европа рањива у избегличкој кризи, јер још увек не контролише ситуацију у мери у којој би то волела. "Сада се, ођедном, суочавамо са изазовом да избеглице долазе у… »

Топ 10 глумаца са највећим зарадама

Нова економија 11.01.2016
Њихови филмови су филмској индустрији зарадили милијарде, а њима десетине, па и стотине милиона. Њихова имена на постерима сигуран су знак да ће публика доћи у биоскопе, што је веома јак разлог студијима да их бирају за… »

Рудари најављују штрајк, ЕПС не преузима угаљ

РТВ 11.01.2016
РЕСАВИЦА - Главни одбор Синдиката радника Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља (ЈП ПЕУ), данас је донео одлуку о ступању у штрајк, уколико до 25. јануара Електропривреда Србије (ЕПС) не почне да преузима угаљ… »

Ниш: Дан града и - награда

Вечерње новости 11.01.2016
У граду на Нишави уручена признања "11. ЈАНУАР", у знак сећања на ослобођење од Турака. Споменик ослободиоцима у Другом светском рату биће откривен 14. октобра. НАЈВИШЕ признање града Ниша, награду "11. јануар", ове… »

Преминуо Дејвид Боуви

Нови магазин 11.01.2016
Легендарни британски певач Дејвид Боуви преминуо је данас у 70. години након 18-месечне борбе са раком, објавио је његов портпарол. "Дејвид Боуви је данас преминуо у миру, окружен члановима своје породице, након храбре… »