Политика архива вести 07.11.2016

Николић: Интерес Србије за сарадњу у свим областима

Политика 07.11.2016
ДОХА/БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић допутовао је данас у званичну посету Држави Катар, где га је дочекао емир државе шеик Тамим бин Хамад Ал-Тани. Николић је у срдачном и пријатељском разговору истакао… »

"Зери": Прве оптужžнице почетком 2017, а међу оптуженима и важžне фигуре

Блиц 07.11.2016
Очекује се да ће Специјални суд за ратне злочине ОВК подићи прве оптужнице за ратне злочине у првој половини 2017. године, а политички аналитичари на Косову тврде да би важне политичке фигуре могле да се нађу међу… »

Мехо Омеровић: Зукорлић манипулише Исламском заједницом

Курир 07.11.2016
БЕОГРАД - Председник Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић оптужио је данас Муамера Зукорлића да злоупотребљава и манипулише институцијама Исламске заједнице у Србији и Свебошњачким сабором, у интересу свог… »

Вучић: Немам доказ да је припреман атентат, али оружје тамо није остављено случајно

Вести онлине 07.11.2016
Премијер Срб ије Александар Вучић изјавио је, гостујући у емисији "Упитник" на РТС, да нема доказе да је припреман атентат на њега у Јајинцима, али да оружје тамо није остављено случајно. Упитан да ли се осећа безбедно… »

Дачић: Пропао покушај Косова за пријем у Интерпол

РТС 07.11.2016
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је изјавио да је пропао још један покушај Косова за пријем у чланство Извршног комитета Интерпола. Шеф српске дипломатије је подсетио и на то да је Косово још у априлу 2015… »

Боровчанин добио "ћагу" да је избачен из СПС

Ало 07.11.2016
Доскорашњи функционер СПС Ненад Боровчанин саоптио је да је званично искључен из чланства те партије. Он је на свом Твитер налогу објавио фотографије образложења те одлуке, уз напомену да тај документ не садржи истине… »

Дачић: Још један неуспели покушај приштинских власти

Курир 07.11.2016
ЏАКАРТА/БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је пропао још један покушај Косова за пријем у чланство у Извршни комитет Интерпола. - Иако се Косово месецима припремало и послало ноте… »

Јадранка Јоксимовић: Активна развојна подршка УН Србији

Бета 07.11.2016
Министарка Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и стална координаторка УН тима у Србији Ирена Војачкова-Солорано указале су данас на важност настављања структурних реформи, као предуслова за напредак… »

Дијалог Косова и Србије стагнира

Бета 07.11.2016
Амбасадорка Немачке на Косову Ангелика Фиц (Ангелика Виетс) оценила је да дијалог Косова и Србије стагнира, да се споразуми не спроводе и да превремени избори на Косову неће променити ништа на политичкој сцени. "Не желим да… »

Дејвид Швендиман: Водићу се искључиво чињеницама и законом

Курир 07.11.2016
ПРИШТИНА - Главни тужилац новооснованог Специјалног тужилаштва Дејвид Швендиман је током данашњег боравка у Приштини имао низ сусрета са представницима косовских власти, а том приликом он је нагласио своју независну улогу… »