Архива вести 26.11.2016

Сви атентати на Тита: Покушали да га ликвидирају више од 50 пута, највише га мрзели Руси

Блиц 26.11.2016
На некадашњег председника бивше СФРЈ Јосипа Броза Тита, према неким проценама, покушано је чак више од 50 атентата. Од тог броја само су Руси, односно Стаљин, покушали да га ликвидирају више од 20 пута, а међу онима који… »

Весић: Трамваји ће поново ићи од Славије до Калемегдана

Данас 26.11.2016
Градски менаџер Горан Весић најавио је данас да измена пројекта реконструкције Трга Славија предвиђа и увођење шина у Улицу краља Милана и поновно успостављање трамвајског саобраћаја према Калемегдану. Он је навео да је… »

Беч: Сајбер напад из иностранства, највероватније из Турске

Дневник 26.11.2016
БЕЧ: Министарство иностраних послова Аустрије успело је, у петак увече, да се одбрани од сајбер напада из иностранства, највероватније из Турске. Хакери су скоро три сата нападали север сајта Министарства, саопштила је ова… »

Општинама већи број људи за озакоњење

РТВ 26.11.2016
БЕОГРАД - Рок које локалне самоуправе имају да попишу нелегалне објекте на својој територији завршава се ове седмице, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана… »

Ердоган оштро поводом одлуке ЕП: Слушаћу турски народ,а не "Ханса" или "Џорџа"

Блиц 26.11.2016
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће, поводом одлуке Европског парламента да замрзне преговоре о чланству са Турском, слушати турски народ, а не "Ханса" или "Џорџа", алудирајући на два честа… »

Предраг Марковић: Монархија јефтинија и ефикаснија

Дневник 26.11.2016
Предраг Марковић, бивши председник Народне Скупштине Србије, покренуо је Народну иницијативу за промену Устава Србије у Устав Краљевине Србије, а прикупљање потписа организовало је Удружење Краљевина Србија. Како је… »

Хрватски медији: Колинда се сликала са усташком заставом

Бета 26.11.2016
На друштвеним мрежама се појавила фотографија хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић са усташком заставом, пише хрватски портал индекс.хр. Професор у Торонту Тихомир Јањичек објавио је, уз њено одобрење, фотографију… »

Ево одакле нам стиже кријумчарено месо и где завршава

Вести онлине 26.11.2016
Цариници у Врању спречили су недавно, у оквиру појачане контроле промета меса, три покушаја кријумчарења и одузели готово тону и по дубоко замрзнуте пилетине пореклом из САД и Бразила. - Иста особа три пута је покушала да… »

Два младића тешко повређена на пешачком прелазу у Нишу

Политика 26.11.2016
Двојица петнаестогодишњака тешко су повређена у центру Ниша, када их је ударио „Фијат стило” крагујевачких таблица, сазнаје РТС. Возило се градом кретало великом брзином, и покосио дечаке који су били на пешачком… »

Смедерево: Извучен брод, ни трага од несталог бродара

Нови магазин 26.11.2016
Брод теретњак Предузећа ПИМ, потонуо код Смедерева почетком новембра, у петак је извучен на површину, пишу Вечерње новости. Брод нема видљивих оштећења, а на њему није нестали заповедник Милан Брзаковић (35), за… »