Arhiva vesti 22.06.2016

Beogradski aerodrom poklonio 300.000 evra aerodromu “Morava”

Blic 22.06.2016
Aerodrom “Nikola Tesla” obezbediće 300.000 evra kako bi se. osposobili delovi aerodroma “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva za saobraćanje aviona. Urediće se pista da bi avioni mogli da saobraćaju danju, a urediće se i deo terminala. Saša… »

Igor Bojović v. d. direktor beogradskog pozorišta Boško Buha

Večernje novosti 22.06.2016
Skupština grada Beograda imenovala je danas dramaturga i scenaristu Igora Bojovića za vršioca direktora pozorišta "Boško Buha", posle smrti dosadašnjeg direktora tog pozorišta Milorada Mandića Mande. Skupština grada Beograda imenovala je danas… »

Azdejković: Predlog Pajtića politička manipulacija

Politika 22.06.2016
Predlog lidera DS Bojana Pajtića da se članstvo te stranke na skupštini u septembru izjasni i o predlogu da istopolni brakovi u Srbiji dobiju isti formalni status i korpus prava kao i druge bračne i vanbračne zajednice, deo LGBT zajednice danas je… »

Predsjedništvo BiH nije blokirano

Slobodna Evropa 22.06.2016
Dragan Čović, član Predsjedništva BiH rekao je da Predsjedništvo BiH ni na koji način nije blokirano, kao ni da on i Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH bez velikih razlika vide većinu problema u BiH. Prema njegovim riječima, sve što ih… »

Kinezi napravili najmoćniji računar na svetu

Gde investirati 22.06.2016
Najmoćniji superračunar u svetu je kineski i u poptunosti je izrađen od domaćih delova, navodi se u studiji objavljenoj u ponedeljak. Ovo je prvi put da Kina zauzima prvo mesto na lestvici TOP500, ne koristeći uopšte američku tehnologiju… »

Evropska unija će možda zabraniti kancerogeni herbicid u poljoprivredi

Nova ekonomija 22.06.2016
Evropa bi uskoro mogla da zabrani upotrebu glifosata u poljoprivredi, a to bi značilo i proterivanje totalnih herbicida s njiva, ali posredno i udar na GMO i multinacionalnu kompaniju "Monsanto" koja je glifosate i lansirala na svetsko tržište. Naime… »

Poreska uprava upozorava: Pojavio se lažni inspektor, koji kontroliše menjačnice i uzima novac

Kurir 22.06.2016
BEOGRAD - Poreska uprava uopzorila je danas ovlašćene menjačnice i lica koja obavljaju menajčke poslove da se u Beogradu pojavio lažni poreski inspektor koji kontroliše njihov rad i oduzima im novac zbog navodnih nepravilnosti, saopštila je danas… »

Za kašnjenje bez kredita 3 godine

Kamatica 22.06.2016
Kreditni biro u svojoj bazi evidentira sve građane naše zemlje koji ne izmiruju svoje obaveze na vreme. Nema čekova za one koji uđu u "crveni" minus na tekućem. Građanima koji ne izmiruju na vreme svoje obaveze prema bankama slede kazne. Zavisno od… »

Svaki drugi žitelj regiona bi spakovao kofere

Kamatica 22.06.2016
Prema rezultatima istraživanja Balkanski barometar Saveta za regionalnu saradnju za 2016. godinu, šira javnost Jugoistočne Evrope kao najveće probleme vidi nezaposlenost, lošu ekonomsku situaciju i korupciju i najradije bi spakovali kofere u potrazi… »

Đoković i Serena prvi nosioci Vimbldona

Novi magazin 22.06.2016
Organizatori najprestižnijeg teniskog turnira Vimbldona otkrili su danas nosioce u obe singl kategorije, a to su aktuelni šampion i šampionka, ujedno i najbolji igrač i najbolja igračica sveta Novak Đoković i Serena Vilijams. Viktor Troicki je 25… »