Arhiva vesti 22.06.2016

Kad neće, onda neće: Severna Koreja ponovo imala neuspešnu probu balističkih raketa!

Kurir 22.06.2016
Severna Koreja je danas ispalila dve moćne nove balističke rakete srednjeg dometa tipa "Musudan", što su peti i šesti pokušaj lansiranja takvih raketa od aprila, saopštili su danas južnokorejski i američki zvaničnici. Od tog broja, pet lansiranja… »

Petoro mrtvih turista kod aleksinca: Padali smo jedni preko drugih, čuli su se jauci i psovke!

Kurir 22.06.2016
Vozač slovačkog vozila sleteo s auto-puta i prevrnuo se na bok. Od 29 putnika i dva vozača povređeno je ukupno 23. Šofer najverovatnije zaspao za volanom. NIŠ/BRATISLAVA - Spavao sam kad sam osetio tumbanje, prevrtali smo se, a onda je usledio… »

Miščević: Ne vidim da je otvaranje poglavlja neizvesno

Novi magazin 22.06.2016
Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da otvaranje poglavlja 23 i 24 do kraja juna nije dovedeno u pitanje. "Ne vidim da je otvaranje poglavlja dovedeno u pitanje. U Briselu svi nastoje da dođe do otvaranja… »

Užičani tragali za dečakom, nestao zbog "keca"!

Mondo 22.06.2016
Kristijan S., trinaestogodišnji učenik sedmog razreda,nestao je danas oko 11 časova u Užicu, kada je otišao u svoju školu da preda đačku knjižicu. Par sati kasnije dečak je pronađen. Pošto se nije vratio kući, roditelji i policija započeli… »

Si naredio: Projekti u Srbiji odmah!

Mondo 22.06.2016
Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Sija Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju vih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Foto: Tanjug, Zoran Žestić… »

Heroj: Srpski vozač spasao sedam migranata iz hladnjače

Blic 22.06.2016
Policija u Grčkoj saopštila je danas da je u kamionu hladnjači koji je prevozio lubenice u Italiji otkriveno sedam tinejdžera iz Avganistana. Migranti uzrasta između 15 i 17 godina otkriveni su u blizini grčkog grada Mesolongi kada ih je vozač… »

Pojavile se lažne šlep službe!

Alo 22.06.2016
Auto moto savez Srbije preneo je upozorenje Auto-moto saveza Nemačke (ACAD), koji je na svojoj zvaničnoj veb stranici skrenuo pažnju svojim članovima da su se na putevima pojavile lažne šlep službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri… »

Policija pronašla nestalu holandsku državljanku

Novi magazin 22.06.2016
Policija je u ponedeljak u Novom Sadu pronašla holandsku državljanku čiji je nestanak prijavljen holandskoj ambasadi tri dana pre toga, saopštila je danas ambasada. Državljanka Holandije (34) poslednji put je bila viđena prošlog četvrtka u sali za… »

Francuske vlasti ipak dozvolile protest sindikata

RTV 22.06.2016
PARIZ - Francuska vlada odobrila je protest sindikata protiv reformi zakona o radu najavljen za sutra u Parizu, pošto ga je prethodno zabranila, saopštili su sindikalni izvori. 343. Demonstracije će biti održane na lokaciji koju je predložilo… »

London: Burna debata uoči referenduma

Al Jazeera 22.06.2016
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je je kazao da oni koji podržavaju Brexit 'prepadaju ljude govoreći laži'. Kampanja uoči referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji na samom je vrhuncu. Ankete pokazuju da je trka tijesna, dok… »