Arhiva vesti 22.06.2016

Prvi dan upisa: Najveće gužve na ETF-u i Pravnom fakultetu

Novi magazin 22.06.2016
Prvog dana upisa na fakultete najveća gužva bila je na beogradskom Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu, a budući brucoši kažu da im ti fakulteti nude širok spektar znanja i dobru mogućnost zapošljavanja. Elektronskim pute do sada je na ETF… »

Putin: Jačamo odbranu protiv NATO

Mondo 22.06.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin založio se za pojačanje odbrambenih kapaciteta ruske vojske kao odgovor na "agresivno delovanje NATO-a", u trenutku kada su odnosi Rusije i Alijanse na najnižem nivou od završetka Hladnog rata. Foto: AP/Dmitry Lovetsky… »

Dačić: Nastavak saradnje SNS i SPS je u interesu Srbije

N1 Info 22.06.2016
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da SPS očekuje poziv od mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića i ocenio da bi u najboljem interesu Srbije bilo da se nastavi saradnja njegove… »

Za uvođenje dualnog obrazovanja u škole neophodan zakon

Beta 22.06.2016
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je preduslov za uvodjenje dualnog obrazvanja u školski sistem Srbije uspostavljanje novog regulatornog okvira, saopštila je danas PKS. Čadež je na medjunarodnom kongresu srednjeg… »

Vučićević i Poletanović u Zvezdi

Dnevnik 22.06.2016
Mladi fudbaler Vanja Vučićević, sin Partizanove legende Nebojše Vučićevića, potpisao je danas profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Vučićević ima 18 godina, igra na poziciji napadača, a na Marakanu dolazi iz omladinskog pogona Čukaričkog… »

Nikoli Rađenu prepolovljena kazna

Novi magazin 22.06.2016
Nikoli Rađenu je prepolovljena suspnezija i već 17. februara iduće godine moći će da se vrati u bazen. Sud za sportsku arbitražu u Lozani prihavtio je žalbu našeg vaterpoliste na odluku Antidoping komisije Svetske plivačke federacije (FINA) da ga… »

Vučić: Pomoć Švajcarske oko dualnog obrazovanja

RTV 22.06.2016
BERN - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je danas razgovarao sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder Amanom… »

Svetska liga 2016: Ubedljivi Srbi

Dnevnik 22.06.2016
Vaterpolisti Srbije zabeležili su i drugu pobedu na finalnom turniru Svetske lige, koji se igra u kineskom gradu Huidžuu. Srbija - Kina 20:5 (5:2, 4:1, 6:1, 5:1) HUIDžU: Bazen Hudžiu Linšan lejk, gledalaca 700, sudije:Flahiv (Australija), Tahara… »

Pokajao se: Pretio sam Stefanoviću ali nisam nikakav ubica, zolju sam samo pomenuo

Kurir 22.06.2016
Miloš M. priznao da je u noći između subote i nedelje došao pred kuću Nebojše Stefanovića iz revolta i ličnog nezadovoljstva. Sud ga osudio na uslovnu kaznu od godinu dana, sa rokom provere od tri godine. BEOGRAD - Miloš M. (33) iz Beograda, koji… »

Dizanje tenzija Američki general u strahu: Ako Rusi krenu na Baltik, NATO ne može da se odbrani

Večernje novosti 22.06.2016
NATO trenutno nije u stanju da odbrani baltičke zemlje u slučaju da dođe do ruske invazije, izjavio je jedan od komandanata američke vojske u Evropi Ben Hodžis. NATO trenutno nije u stanju da odbrani baltičke zemlje u slučaju da dođe do ruske… »