Arhiva vesti 22.06.2016

Kreće upisna trka na državnim fakultetima

Politika 22.06.2016
Za prijemni ispit i do 10.000 dinara. – Tradicionalno najpopularniji pravo i ekonomija, najteže do medicinskog i umetničkog indeksa. – Hoće li biti iznenađenja, kao što je bilo prošle godine interesovanje maturanata za mašinske inženjere i… »

Rusija jača armiju zbog NATO delovanja

Večernje novosti 22.06.2016
U parlamentu u Moskvi Vladimir Putin o zaoštrenim odnosima sa Alijansom. Nema želje da se svet zajednički bori protiv terorizma. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" RUSIJA je prinuđena da preduzme adekvatne mere jer NATO stalno povećava svoju… »

Ivica Dačić: Čekamo poziv Aleksandra Vučića

Vesti online 22.06.2016
Lider SPS Ivica Dačić rekao je da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv. Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak sa… »

Za uvođenje dualnog obrazovanja u škole neophodan zakon

Beta 22.06.2016
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je preduslov za uvodjenje dualnog obrazvanja u školski sistem Srbije uspostavljanje novog regulatornog okvira, saopštila je danas PKS. Čadež je na medjunarodnom kongresu srednjeg… »

Nestvarno: Sin legende Partizana zbog tate prešao u Zvezdu! (foto)

Hot sport 22.06.2016
Naime, Vučićević je istakao da je na njegovu odluku uticaja imao njegov otac, legenda Partizana Nebojša Vučićević: – Ponosan sam na svog oca, ali sam profesionalac i otac je sigurno uticao i na moju odluku da dodem u Zvezdu, rekao je Vučićević… »

Rađen ponovo u bazenu od 17. febuara

Beta 22.06.2016
Sud za sportsku arbitražu u Lozani prepolovio je danas kaznu srpskom veterpolisti Nikoli Radjenu koji će tako vaterpolu moći da se vrati početkom sledeće godine. Radjen je prošle godine suspendovan na četiri godine zbog korišćenja kokaina. On se… »

Vučić: pomoć Švajcarske za uvođenje dualnog obrazovanja

Politika 22.06.2016
BERN - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je danas razgovarao sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder Amanom… »

Svetska liga 2016: Ubedljivi Srbi

Dnevnik 22.06.2016
Vaterpolisti Srbije zabeležili su i drugu pobedu na finalnom turniru Svetske lige, koji se igra u kineskom gradu Huidžuu. Srbija - Kina 20:5 (5:2, 4:1, 6:1, 5:1) HUIDžU: Bazen Hudžiu Linšan lejk, gledalaca 700, sudije:Flahiv (Australija), Tahara… »

Pokajao se: Pretio sam Stefanoviću ali nisam nikakav ubica, zolju sam samo pomenuo

Kurir 22.06.2016
Miloš M. priznao da je u noći između subote i nedelje došao pred kuću Nebojše Stefanovića iz revolta i ličnog nezadovoljstva. Sud ga osudio na uslovnu kaznu od godinu dana, sa rokom provere od tri godine. BEOGRAD - Miloš M. (33) iz Beograda, koji… »

General SAD: NATO ne može da odbrani Baltik od ruske invazije

Vesti online 22.06.2016
"NATO trenutno nije u stanju da odbrani baltičke zemlje u slučaju da dođe do ruske invazije" izjavio je jedan od komandanata vojske SAD u Evropi Ben Hodžis. - Istina je da bi Rusija mogla brže da okupira baltičke zemlje nego što bi NATO mogao da ih… »