Arhiva vesti 26.07.2016

"Bosna da ispita paljenje zastave, ili ćemo mi"

Vesti online 26.07.2016
Srbija od BiH očekuje hitnu istragu o paljenju srpske zastave, ili će to učiniti nadležne službe Srbije, kaže ministar tehničke vlade Aleksandar Vulin. Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama "nečuvena… »

Jagodinski vrt bogatiji za tri „ljute zveri“

RTS 26.07.2016
U zoo-vrtu u Jagodini bengalska tigrica Nataša na svet je donela troje tigrića i tako uveličala jubilej, 10 godina rada zoo-vrta. „Radi se o dva tigrice i jednom tigriću, a Nataša se okotila rano jutros oko četiri sata“, rekao je novinarima u… »

Nemačka berza konačno dobila podršku akcionara za spajanje sa Londonskom berzom

Gde investirati 26.07.2016
Deutsche Boerse je konačno uspela da dobije potrebnu podršku akcionara za planirano spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE). Kako je saopštila nemačka berza, 60,35 odsto akcionara je podržalo spajanje sa LSE. Da bi dobila podršku akcionara za… »

Ulaz na 50. Gitarijadu ipak besplatan

RTV 26.07.2016
ZAJEČAR - Centar za kulturu i turizam Zaječar saopštio je danas da su uz pomoć sponzora i podršku grada obezbeđena sredstva za održavanje festivala i da se ulaznice za jubilarnu 50. Gitarijadu neće naplaćivati. Svima onima koji su već kupili… »

Podeljena mišljenja zbog gašenja 800 km železničkih pruga

Gde investirati 26.07.2016
Gašenje saobraćaja na oko 20 železničkih pruga predstavljaće veliki udarac za privredu tih krajeva, iako neki stručnjaci misle da je to nažalost, dobro rešenje. Saobraćaj bi mogao da bude ugašen na petini pruga, između ostalog u Vojvodini… »

SVM: Vlada u avgustu

RTV 26.07.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Elvira Kovač veruje da će Srbija novu vladu dobiti tokom avgusta, a u narednim danima očekuje novi krug konsultacija sa SNS o formiranju republičke vlade. "Da li će do formiranja nove vlade… »

Na ruševinama manastira čuvalo ih 20 policajaca

RTV 26.07.2016
VITINA - Proslavu hramovne slave na ruševinama manastira Binča, u podnožju sela Buzovik u opštini Kosovska Vitina, danas je obezbeđivalo dvadeset pripadnika kosovske policije. Proslava je protekla mirno i bez incidenata za razliku od prošle subote… »

Srbija zastupa interese građana BiH tokom OI u Brazilu

Beta 26.07.2016
Ambasada Srbije u Brazilu zastupaće interese državljana BiH tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žanejru, saopštili su danas ministri spoljnih poslova Srbije i Bosne i Hercegovine, Ivica Dačić i Igor Crnadak. Dačić i Crnadak rekli su… »

Probušio gumu, razbio staklo i ukrao novac: Uhapšen muškarac zbog krađe na autoputu

Blic 26.07.2016
Policija je uhapsila osumnjičenog koji je opljačkao makedonsku državljanku na auto-putu kod Velike Plane. Uhapšen je R. R. (47) iz okoline Kruševca i određeno mu je policijsko zadržavanje, rečeno je u Policijskoj upravi Smederevo. On je… »

Oporavak cene nafte usled slabijeg dolara

Gde investirati 26.07.2016
Na današnjem trgovanju u Aziji cene nafte su blago porasle, nakon što su dan ranije pale više od dva odsto, a njihovom opravku je podršku pružio i slabiji dolar, iako se problemi u vezi sa globalnom prezasićenošću ponude vraćaju u prvi plan… »