Arhiva vesti 26.07.2016

Vulin: BiH da sprovede istragu o spaljivanju zastave

Novi magazin 26.07.2016
Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanja srpske zastave, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i istakao da će, u suprotnom, to učiniti nadležne službe Srbije. Ocenivši da je spaljivanje srpske… »

Bravo, Nataša! Foto

Mondo 26.07.2016
U ZOO vrtu u Jagodini bengalska tigrica Nataša na svet je donela troje tigrića. "Radi se o dva tigrice i jednom tigriću, a Nataša se okotila rano jutros oko četiri sata", rekao je novinarima u ZOO vrtu veterinar Vladimir Jovanović. Mladunci su… »

Akcionari Dojče berze podržali spajanje sa Londonskom

RTV 26.07.2016
FRANKFURT - Akcionari Dojče berze, operatera Frankfurtske berze, podržali su danas najavljeno spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE) u vrednosti od 27 milijardi dolara. Naime, Dojče berza je saopštila da je 60,35 odsto akcionara podržalo… »

​Ulaz na 50. „Gitarijadu” – besplatan

Politika 26.07.2016
Na inicijativu predsednika Organizacionog odbora „Gitarijade” Željka Vasića i promotora Aleksandra Petrovića – Ace Seltika, vođe grupe „Ortodoks Kelts”, gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prihvatio je predlog da i 50… »

Podeljena mišljenja zbog gašenja 800 km železničkih pruga

Gde investirati 26.07.2016
Gašenje saobraćaja na oko 20 železničkih pruga predstavljaće veliki udarac za privredu tih krajeva, iako neki stručnjaci misle da je to nažalost, dobro rešenje. Saobraćaj bi mogao da bude ugašen na petini pruga, između ostalog u Vojvodini… »

Elvira Kovač: Srbija će dobiti vladu u avgustu

Blic 26.07.2016
Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Elvira Kovač veruje da će Srbija novu vladu dobiti tokom avgusta, a u narednim danima očekuje novi krug konsultacija sa SNS o formiranju republičke vlade. "Da li će do formiranja nove vlade doći do… »

Srbe na ruševinama manastira obezbeđivalo 20 policajaca

B92 26.07.2016
Proslavu hramovne slave na ruševinama manastira Binča, u podnožju sela Buzovik u opštini Kosovska Vitina, obezbeđivalo je dvadeset pripadnika kosovske policije. Proslava je protekla mirno i bez incidenata za razliku od prošle subote kada je na Srbe… »

Srbija zastupa interese građana BiH tokom OI u Brazilu

Beta 26.07.2016
Ambasada Srbije u Brazilu zastupaće interese državljana BiH tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žanejru, saopštili su danas ministri spoljnih poslova Srbije i Bosne i Hercegovine, Ivica Dačić i Igor Crnadak. Dačić i Crnadak rekli su… »

Krađa na auto-putu u Velikoj Plani

Politika 26.07.2016
U Velikoj Plani uhapšen je R. R. (47) iz okoline Kruševca zbog sumnje da je makedonskoj državljanki ukrao torbu, navodi Policijska uprava Smederevo. Kako se navodi u saopštenju u torbici se nalazio novac u iznosu od 700 evra i 2.000 dinara, mobilni… »

Bori se nafta protiv tržišnih virova

Kamatica 26.07.2016
Cene nafte su blago porasle na današnjem trgovanju u Aziji, nakon što su potonule više od dva odsto dan ranije, a njihovom opravku je podršku pružio i slabiji dolar, iako se problemi u vezi sa globalnom prezasićenošću ponude vraćaju u prvi plan… »