Arhiva vesti 26.07.2016

"Bosna da ispita paljenje zastave, ili ćemo mi"

Vesti online 26.07.2016
Srbija od BiH očekuje hitnu istragu o paljenju srpske zastave, ili će to učiniti nadležne službe Srbije, kaže ministar tehničke vlade Aleksandar Vulin. Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama "nečuvena… »

Istopićete se od miline: Bengalska tigrica Nataša donela je na svet najslađe trojke! (foto)

Telegraf 26.07.2016
Mladunci su zdravi, sisaju, živahni su i dobro su, kazao je Jovanović i naveo da je tigrica bila noseća "nešto manje od četiri meseca. U Zoo-vrtu u Jagodini bengalska tigrica Nataša na svet je donela troje tigrića i tako uveličala jubilej, 10… »

Nemačka berza konačno dobila podršku akcionara za spajanje sa Londonskom berzom

Gde investirati 26.07.2016
Deutsche Boerse je konačno uspela da dobije potrebnu podršku akcionara za planirano spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE). Kako je saopštila nemačka berza, 60,35 odsto akcionara je podržalo spajanje sa LSE. Da bi dobila podršku akcionara za… »

​Ulaz na 50. „Gitarijadu” – besplatan

Politika 26.07.2016
Na inicijativu predsednika Organizacionog odbora „Gitarijade” Željka Vasića i promotora Aleksandra Petrovića – Ace Seltika, vođe grupe „Ortodoks Kelts”, gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prihvatio je predlog da i 50… »

Podeljena mišljenja zbog gašenja 800 km železničkih pruga

Gde investirati 26.07.2016
Gašenje saobraćaja na oko 20 železničkih pruga predstavljaće veliki udarac za privredu tih krajeva, iako neki stručnjaci misle da je to nažalost, dobro rešenje. Saobraćaj bi mogao da bude ugašen na petini pruga, između ostalog u Vojvodini… »

SVM očekuje nastavak konsultacija o Vladi

RTS 26.07.2016
Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač veruje da će Srbija novu vladu dobiti tokom avgusta, a u narednim danima očekuje novi krug konsultacija sa SNS o formiranju republičke vlade. "Da li će do formiranja nove vlade doći do… »

Srbe na ruševinama manastira obezbeđivalo 20 policajaca

Blic 26.07.2016
Proslavu hramovne slave na ruševinama manastira Binča, u podnožju sela Buzovik u opštini Kosovska Vitina, danas je obezbeđivalo dvadeset pripadnika kosovske policije. Proslava je protekla mirno i bez incidenata za razliku od prošle subote kada je na… »

Srpske diplomate pomažu građanima BiH na OI

RTV 26.07.2016
BEOGRAD - Srpske diplomate u konzularno-diplomatskim predstavništvima u Brazilu biće na usluzi i građanima Bosne i Hercegovine tokom predstojećih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. To su danas poručili ministri spoljnih poslova Srbije i Bosne i… »

Probušio gumu, razbio staklo i ukrao novac: Uhapšen muškarac zbog krađe na autoputu

Blic 26.07.2016
Policija je uhapsila osumnjičenog koji je opljačkao makedonsku državljanku na auto-putu kod Velike Plane. Uhapšen je R. R. (47) iz okoline Kruševca i određeno mu je policijsko zadržavanje, rečeno je u Policijskoj upravi Smederevo. On je… »

Oporavak cene nafte usled slabijeg dolara

Gde investirati 26.07.2016
Na današnjem trgovanju u Aziji cene nafte su blago porasle, nakon što su dan ranije pale više od dva odsto, a njihovom opravku je podršku pružio i slabiji dolar, iako se problemi u vezi sa globalnom prezasićenošću ponude vraćaju u prvi plan… »