Arhiva vesti 31.08.2016

Maltretirao majku: Uhapšen nasilnik iz Rume

Kurir 31.08.2016
RUMA - Policija u Rumi uhapsila je M. D. (30), zbog sumnje da je psihički i fizički maltretirao svoju majku, saopštio je danas MUP. Po nalogu nadležnžog tužžioca, osumnjičenom je određeno zadržžavanje do 48 časova. U zakonskom roku će uz… »

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji

RTS 31.08.2016
MUP će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine ističući da je prioritet zaštita života dece. "Policija će… »

Kovač: Očekujemo da Srbija odvrati RS od referenduma

Slobodna Evropa 31.08.2016
Referendum u Republici Srpskoj za Hrvatsku nije prihvatljiv i očekujemo da vlasti u Beogradu utiču na čelnike RS i odvrate ih od toga, rekao je danas hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač. Kako je prenela Hina, Kovač je rekao da… »

Čović: Moramo se prestati vraćati u povijest

Al Jazeera 31.08.2016
Hrvatski član Predsjedništva BiH istaći će važnost međusobne komunikacije za bolju budućnost tokom posjete Beogradu. Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović tvrdi da ljudi u toj državi moraju "što prije rastjerati crnilo… »

Španija želi blago koje je Franco dao Hitleru

Al Jazeera 31.08.2016
Vrijedni artefakti bili su predstavljeni Himmleru kada je posjetio Franca u Madridu 1940. godine. Španska Vlada uskoro će tražiti povrat svog nacionalnog blaga koje je poklonjeno nacistima i Hitlerovom Trećem rajhu. U jednom selu u centralnoj Španiji… »

Lončar: Sistem mora da funkcioniše bez obzira ko ga vodi

B92 31.08.2016
Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da mu je cilj da zdravstveni sistem dovede u stanje da funkcioniše tako da više ne bude važno ko će biti na njegovom čelu. "Planiramo novih 14 zakona, krećemo u narednih mesec dana. Cilj je da… »

Vranjanac uzgajao marihuanu u Golemom Selu

RTV 31.08.2016
VRANJE - Policija u Vranju pronašla je zasad marihuane sa 47 stabljika u ataru sela Golemo Selo, za čije se uzgajanje tereti tridesetdvogodišnji Vranjanac, saopštio je danas MUP. Policija je protiv osumnjičenog Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju… »

Mej: Nema drugog referenduma ni ostanka u EU kroz mala vrata

Blic 31.08.2016
Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas članovima svoje vlade da oni treba da sprovedu Bregzit, isključujući opciju bilo kakvog drugog referenduma kao i pokušvanja ostanka u Evropskoj uniji "kroz mala vrata". - Moramo da ostanemo jasni pri… »

Vozači, pazite! Deca sutra polaze u školu!

Nova ekonomija 31.08.2016
U prošloj godini u Srbiji je u sаobrаćаjnim nezgodаmа poginulo 14 dece, a decа kаo pešаci nаjčešće strаdаju u devetoj godini životа, saopštio je danas Komitet zа bezbednost sаobrаćаjа. Povodom početkа nove školske godine… »

Crnogorcima manje plate, prosečna 501 EUR

B92 31.08.2016
Podgorica -- Prosečna zarada u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Zavoda za statistiku, iznosila 501 evro i bila je 0,2 posto manja nego u junu. Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u julu je u poređenju sa istim mesecom… »