Arhiva vesti 31.08.2016

U: prvom pismu objasnila zašto je ubila sebe i majku. Drugo otkriva mnogo mračnije tajne

Blic 31.08.2016
Vesna M. (56), koja je prekjuče u beogradskom naselju Mirijevo ubila majku Mirjanu M., a potom izvršila samoubistvo, ostavila je dva oproštajna pisma. Vesna je u prvom pismu detaljno navela svoje razloge za porodičnu tragediju, opisujući majčinu… »

Potraga za anakondom u jezeru u Nemačkoj

Politika 31.08.2016
BERLIN - U blizini bavaraskog grada Zehtenau u jezeru je primećena velika anakonda koja je izazvala paniku, a u toku je potraga za zmijom, javili su u utorak nemački mediji. U jezeru je na snazi zabrana plivanja, objavio je gradonačelnik Sebastijan… »

MMF usvojio dve revizije aranžmana sa Srbijom

B92 31.08.2016
Međunarodni monetarni fond usvojio je četvrtu i petu reviziju aranžmana koju Srbija ima sa tom finansijskom organizacijom, objavio je RTS. MMF čestitao je Srbiji na sprovedenim reformama i usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana, piše na sajtu… »

Priština, sutra glasanje o sporazumu sa Crnom Gorom

RTS 31.08.2016
Kosovski parlament će sutra održati sednicu na kojoj će se glasati o sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Opozicija najavljuje proteste. Kosovska opozicija je proteste zbog predloga kosovske vlade o demarkaciji granice sa Crnom Gorom… »

Bilt zabrinut zbog tenzija na Balkanu

Mondo 31.08.2016
Bivši visoki predstavnik za BiH i švedski političar Karl Bilt objavio je na Twitter nalogu da je veoma zabrinut zbog rasta tenzija na Balkanu. Foto: Mondo/ Goran Sivački "Sve više sam zabrinut zbog rasta tenzija na Balkanu. A slabosti koje se vide u… »

Gugl širi svoju uslugu za prevoz

Novi magazin 31.08.2016
Tehnološka kompanija Gugl (Google) planira da proširi svoju uslugu za prevoz preko aplikacije "Waze", čime bi mogla da dođe u sukob s Uberom i Liftom (Lyft) koji dominiraju na tržištu u tom domenu. Gugl je u maju u okolini svog sedišta u… »

Prijatelji i fanovi zabrinuti: Da li je Severina previše mršava?

Blic 31.08.2016
Severina Kojić za vikend je zabrinula fanove kada je pred publikom u Skoplju pokazala da su obline po kojima je nekad bila poznata sada nestale. Mnogi su se pitali da li to hrvatska pevačica ponovo prolazi kroz stresan period, što se odrazilo na njenu… »

Kamena Gostuša nepokretni dragulj Srbije

Jugmedia 31.08.2016
PIROT – Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša danas je prezentovao projekat zaštite sela Gostuša na Staroj planini i nagrade za projekat, koju su Zavodu dodelile Evropska unija i Evropa Nostra maja ove godine. Zavod je 2012. godine počeo… »

Keš krediti Telenor banke bez dodatnih troškova

Blic 31.08.2016
Telenor banka nudi gotovinske kredite za građane, za koje ne postoje dodatni troškovi poput kreditnog biroa, administriranja kredita, troška obrade ili naknade za menice koje klijent plaća. Gotovinski krediti imaju samo jednu kamatnu stopu, a mogu se… »

Pronađeno telo pilota palog švajcarskog aviona

RTS 31.08.2016
Švajcarske spasilačke službe danas su pronašle telo pilota čiji je borbeni avion pao pre dva dana u švajcarskim Alpima, saopštile su vlasti te zemlje. Telo pilota je pronađeno u blizini olupine koja je locirana juče u blizini mesta Susten u… »