Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić: Mir je jedino što je važno!

Alo 21.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na skupu o Srebrenici u organizaciji Fondacije Klinton ozbiljnošču i odgovornošću, uprkos teškoj atmosferi, uspeo da pridobije dobar deo američke publike. On se u obraćanju za RTS, osvrnuo… »

Završna debata kandidata za predsednika DS

Alo 21.09.2016
Kandidati za budućeg predsednika Demokratske stranke (DS) večeras su u Beogradu suočili stavove i programe na petoj, završnoj debati uoči stranačkih izbora koji su zakazani za subotu, 24. septembar. Stavove o budućem funkcionisanju DS kao i… »

Sastanak Vučića i Đukanovića u Njujorku

RTS 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Milo Đukanović su se u Njujorku saglasili da su mir i puna stabilnost Zapadnog Balkana ključni uslov za ekonomsku, socijalnu i svaku drugu vrstu društvenog napretka. Na sastanku na… »

Leskovac: Pokušao da izbegne psa, pa izazvao sudar, a najveći štetu pretrpeo on!

Srbija danas 21.09.2016
Nesvakidašnji sudar u Leskovcu u kome na sreću, nema povređenih. Vozač automobila marke Folksvagen, pokušavajući da izbegne psa lutalicu koji mu je istrčao na kolovoz u Svetolilijskoj ulici, udario je u dva automobila večeras oko 20 časova. Na… »

Neki to zovu mir: Jastrebi iz Sarajeva imaju plan blic kriga na Republiku Srpsku!

Kurir 21.09.2016
Stav penzionisanog generala i nekadašnjeg načelnika ratnog štaba Armije BiH Sefera Halilovića o nestanku Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden nije novijeg datuma i po javnosti provlači se još od 1996. godine sa izvesnim… »

Đurić: Popravljen loš sporazum prethodne vlasti s Prištinom

N1 Info 21.09.2016
Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u Prištini da je pregovarački tim Beograda u Briselu uspeo da popravi jako loš sporazum koji je 2011. prethodna Vlada sklopila s Prištinom. Đurić je za RTK 2 rekao da je… »

MUP: Četiri kandidata za direktora Policije ispunjavaju uslove

Insajder 21.09.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se na konkurs za direktora policije prijavilo 10 kandidata, od kojih četiri ispunjavaju propisane uslove. Navodi se da je Komisija posle otvaranja prijava i provere da li su prijave blagovremene… »

Evakuacija 60 škola u Kanadi

Insajder 21.09.2016
Sve škole u provinciji Ostrvo Princa Edvarda, na istoku Kanade, evakuisane su zbog potencijalne pretnje, saopštila je kanadska policija, a prenosi kanadski javni servis CBC. Nije precizirano o kakvim se pretnjama radi. Ranije danas evakuisani su i… »

Po čemu sve izbori za predsednika DS liče na izbore za predsednika SAD

Blic 21.09.2016
Demokratska stranka je, čini se, našla uzor u američkom političkom sistemu, s tom razlikom što se u SAD kandidati bore za mesto šefa države, a demokrate za šefa stranke. [FOTO] Javna debata kandidata za predsednika @demokrate… »

Dveri: Osobe sa invaliditetom na totalnoj margini društva

Beta 21.09.2016
Srpski pokret Dveri podržao je danas održavanje "Parade hrabrosti, snage i dostojanstva" osoba sa invaliditetom, zakazane za 3. oktobar u Beogradu, i najavio da će u parlametu podržati sva zakonska rešenja kako bi se ljudima s posebnim potrebama… »