Politika arhiva vesti 21.09.2016

Litiju preusmerio saobraćaj

Alo 21.09.2016
Praznična litija danas nije mogla da prodje svim ulicama Gračanice, jer kako su objasnili predstavnici ove opštine, Kosovska policija nije zaustavila saobraćaj na magistralnom putu Priština - Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto. Vernici koji su bili… »

Nikola Petrović potrošio 300.000 evra za vozila za potrebe EMS-a

Radio 021 21.09.2016
Poslanička grupa pokreta "Dosta je bilo" zatražila je od EMS-a podatke o nabavkama novih automobila od septembra 2013. godine do danas. Iz ove opozicione grupe u srpskom parlamentu navode da su JP "Elektromreže Srbije" za kupovinu šest novih Hondi… »

Lokal u Srbiji: Lakše doći na vlast nego održati većinu

B92 21.09.2016
Beograd -- Održati vladajuću većinu za pojedine lokalne vlasti izgleda je postalo teže nego osvojiti je. U nekim opštinama u Srbiji nove većine jedva su sastavile nekoliko nedelja zajedno, a već su se nekadašnji koalicioni partneri našli na… »

"Beograd garant Dejtona, RS preuzima odgovornost"

B92 21.09.2016
Uticaj SAD na Balkan je i dalje veoma jak, što je dokazano i posetom Džozefa Bajdena, rekla je predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović. Ona je rekla da se videlo da je Bajden u Beogradu uputio pozitivne poruke, a da je Prištini… »

Dačić na zasedanju UN: Naporan dan za srpskog šefa diplomatije, pogledajte sa kim se sve sastao!

Srbija danas 21.09.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, na marginama 71. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je niz bilateralnih sastanaka. Ministar Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova Iraka Ibrahimom… »

Ivanović: Šešelj je propustio šansu, umesto da sruši Vučića on se dogovorio

Pravda 21.09.2016
Predsednik Srpskog narodnog pokreta Naši Ivan Ivanović gostovao je u emisiji produkcije "Balkan info" gde je govorio od odnosima prema Srpskoj radikalnoj stranci, političkoj situaciji u Srbiji, aktivnostima njegovog pokreta i drugim političkim… »

Srbiji million evra podrške za kontrolu migracija

Insajder 21.09.2016
Srbiji je u okviru programa kontrole migracija odobreno milion evra, saopštila je Delegacija EU u Srbiji. Novac je namenjen za specijalizovanu opremu i obuku nadležnih organa u Srbiji. Ugovor o dodeli sredstava Srbiji potpisali su Delegacija Evropske… »

Sastali se Stefanović i Burkhard: Odlazeći šef Misije OEBS-a izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja poglavlja 24!

Telegraf 21.09.2016
Stefanović i Burkhard razgovarali su o konceptu policije u lokalnoj zajednici i o poverenju građana u policiju. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Peterom Burkhardom odlazećim šefom… »

Bolnice nenamenski trošile i novac namenjen bolesnicima

Insajder 21.09.2016
Brojne pritužbe građana na zdravstvo u Srbiji praktično potvrđuju i redovne kontrole Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje o načinu trošenja novca u zdravstvenim ustanovama. Novinari Insajder.net analizirali su poslednji Izveštaj RFZO-a u… »

Nemačka snažno podržava Srbiju na putu ka EU

Blic 21.09.2016
Nemačka snažno podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, a sprovođenje reformi u okviru poglavlja 23 i 24 će biti veoma važno za uspeh evrointegracija i živote građana, zaključak je sastanaka koalicije prEUgovor sa predstavnicima nemačkih… »