Politika arhiva vesti 21.09.2016

Gračanica, policija zaustavila pa propustila Đurićevo vozilo

RTS 21.09.2016
Kosovska policija je u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, i zahtevala da on napusti Kosovo. Nakon polučasovne rasprave između kosovske policije, zamenika kosovskog premijera Branimira… »

Napeto u Gračanici: Policija hoće da protera Đurića sa KiM, meštani ga brane (video)

Telegraf 21.09.2016
Policajci su najpre rekli da imaju naredbu da otprate Ðurića do Merdara, na administrativnoj liniji, pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to bude odbio. Kosovska policija, koja je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se… »

Marko đurić: Zahvaljujući narodu, propao pokušaj mog hapšenja

Kurir 21.09.2016
GRAČANICA - Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je novinarima da je večeras u Gračanici došlo do grubog i protivpravnog pokušaja njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova. Kosovska policija je večeras u… »

Srbija će uložiti sve da sačuva mir Tanjug, domaći mediji

Studio B 21.09.2016
Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručujem da se to neće desiti, rekao je premijer Aleksandar Vučić za RTS. Odnos Srba i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost, istakao je premijer. Aleksandar… »

Napeto na Kosovu: Policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga odbranili!

Srbija danas 21.09.2016
Policija na KiM je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zahtevala da on napusti Kosovo. Policajci su rekli da imaju naredbu da ga otprate do Merdara pod pretnjom hapšenja, ako… »

Kukan za RTS: Očekujem da Srbija otvori još poglavlja do kraja godine

RTS 21.09.2016
Moguće je da Srbija do kraja godine otvori još poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, jer će Slovačka koja presedava Unijom učiniti sve što može da dodatna poglavlja budu otvorena, kaže za RTS slovački poslanik Evropskog parlamenta Eduard… »

Tajne ratobornog bosanskog generala: Sefer Halilović ne bi voleo da znate ove detalje iz njegovog života!

Telegraf 21.09.2016
On je 2005. godine oslobođen svih optužbi i pušten je na slobodu, nakon brojnih nelogičnosti i propusta u procesu pred Haškim sudom. Bosanski general u penziji i ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, svojom retorikom probudio je duhove… »

Vučić se sastao sa Ðukanovićem u Njujorku (foto)

Telegraf 21.09.2016
Vučić i Ðukanović razgovarali su na marginama generalne debate na 71. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Vlade Crne Gore Milom Ðukanovićem. VUČIĆ: Onima koji… »

Đurić: Zahvaljujući narodu, propao pokušaj mog hapšenja

RTV 21.09.2016
GRAČANICA - Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je novinarima da je večeras u Gračanici došlo do grubog i protivpravnog pokušaja njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova. Kosovska policija je večeras u… »

Vučić u Njujorku: Pridobili smo deo američke publike

Dnevnik 21.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bilo važno da se glas Srbije čuje na panelu fondacije "Klinton" o pomirenju u regionu, te da je uspeo da pridobije deo američke publike na stranu činjenica."Sinoć je za nas bila veoma… »