Politika arhiva vesti 21.09.2016

Održan sastanak o podeli ambasada SFRJ

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Generalni sekretari ministarstava spoljnih poslova Srbije i Slovenije i ovlašćeni predstavnici dve zemlje u Mešovitom komitetu za raspodelu diplomatske i konzularne imovine SFRJ, Veljko Odalović i Stanislav Vidovič razgovarali su danas u… »

Bećaj: Ako ne prodje demarkacija treba ići na prevremene izbore

Blic 21.09.2016
Prištinski politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je da je najbolje rešenje za situaciju u kojoj se nalazi Kosovo u procesu demarkacije granične linije sa Crnom Gorom odlaganje procesa ili njegovo ponovno razmatranje, i ocenio da je potrebno… »

Najs: BiH bi mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije

Dnevnik 21.09.2016
Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007. "BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka dokaza, ali od… »

Dveri: Parada osoba sa invaliditetom 3. oktobra

B92 21.09.2016
"Parada hrabrosti, snage i dostojanstva" osoba sa invaliditetom biće održana 3.oktobra u centru Beograda, saopštile su Dveri. To je navedeno posle sastanka predstavnika Organizacionog odbora manifestacije sa predsednikom skupštinskog Odbora za ljudska… »

Gradonačelnik: Veliko interesovanje Nišlija za razgovor s Vučićem

Blic 21.09.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da se veliki broj stanovnika tog grada interesuje za susret s premijerom Aleksandrom Vučićem, tokom predstojećeg zasedanja Vlade Srbije u Nišu. - U toku su pripreme za dolazak predsednika Vlade u… »

Svađa u SPS: Vukomanovićeva i Tončev nastavljaju da napadaju jedno drugo

Blic 21.09.2016
Verbalni rat između najviših funkcionera SPS ne prestaje. Članovi Predsedništva socijalista Novica Tončev i Dijana Vukomanović nastavljaju sa prozivkama u medijima i na društvenim mrežama. Tončev je i ovog puta pokrenuo sukob, kada je u izjavi za… »

Živković: Predsednički izbori su šansa demokratske opozicije

Kurir 21.09.2016
Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković ocenio je da Srbija ima najmanju vladu u istoriji čovečanstva koja ima samo jednog člana – predsednika vlade. On je ocenio i da su predsednički izbori u Srbiji šansa koju demokratska… »

Đurić i Vučević sa članovima okružnih odbora SNS na KiM

Blic 21.09.2016
Potpredsednici Srpske napredne stranke Marko Đurić i Miloš Vučević, danas su u Gračanici održali sastanak sa članovima kosovskog, pećkog i prizrenskog okružnog odbora te stranke. Potpredsednici SNS su članove odbora informisali o političkoj i… »

SNS i SPS u koaliciji u Vladimircima

RTV 21.09.2016
VLADIMIRCI - Nova koalicija SNS i SPS u Vladimircima formirana je isključivo u korist građana i kako bi se prekinule aktivnosti koje su unosile nemir među građane te opštine, saopštio je danas Opštinski odbor SNS Vladimirci, navodeći da će se… »

Mihajlovićeva: I smenjuju me i kandiduju za predsednika

B92 21.09.2016
Beograd -- Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da joj niko nije ponudio da bude kandidat za predsednika Republike, niti da očekuje tako nešto. Na medijske spekulacije da će tokom eventualne rekonstrukcije vlade ona biti zamenjena… »