Politika arhiva vesti 21.09.2016

Napeto u Gračanici: Kosovska policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga branili

Blic 21.09.2016
Kosovska policija, koja je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zahtevala da on napusti Kosovo, nešto kasnije je rekla da će mu omogućiti da nastavi posetu po protokolu… »

Za izbore u Crnoj Gori predato 17 izbornih lista

Blic 21.09.2016
Za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, 16. oktobra, predato je 17 izbornih lista, saopštila je Državna izborna komisija. Izborne liste predale su Demokratska partija socijalista, pod nazovom "Sigurnim korakom", koalicija Demosa, Socijalističke narodne… »

Vučić se u Njujorku sastao sa Mogerinijevom

Blic 21.09.2016
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini, sa kojom je razgovarao o evropskom putu, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srbiji, ali i odnosima u regionu… »

Kurti: Tači je ignorant i izdajnik

Blic 21.09.2016
Osnivač i poslanik pokreta Samoopredelenje Aljbin Kurti odgovorio je na reakciju predsednika Kosova, Hašima Tačija tvrdeći da je kosovski predsednik ignorant i da je potpisivanjem sporazuma o demarkaciji granice s Crnom Gorom zapečatio izdaju. Kurti… »

Vučić i Đukanović: Mir i stabilnost ključni za napredak

Blic 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i primijer Crne Gore Milo Đukanović danas su se u Njujorku saglasili da su mir i puna stabilnost Zapadnog Balkana ključni uslov za ekonomsku, socijalnu i svaku drugu vrstu drušštvenog napretka. Na sastanku… »

Crna Gora šalje prvog ambasadora u Prištinu

Blic 21.09.2016
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je danas da su se stekli uslovi da Crna Gora i Kosovo razmene ambasadore, pošto postoje čvrste garancije da će interesi i prava crnogorske zajednice na Kosovu biti zaštićeni, što je bio uslov Podgorice za… »

Vučić u Njujorku: Onima koji maštaju da unište RS poručujem - Srpska neće nestati

Blic 21.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na skupu o Srebrenici u organizaciji Fondacije Klinton ozbiljnošću i odgovornošću, uprkos teškoj atmosferi, uspeo da pridobije dobar deo američke publike. On je izjavio i da će Srbija… »

Ps: traži hapšenje Kurtija zbog pretnji ratom

Blic 21.09.2016
Pokrajinski odbor Pokreta socijalista na Kosovu i Metohiji saopštio je danas da zahteva hapšenje lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija zbog pretnji ratom, zabranu ovog pokreta i reakciju međunarodne zajednice. "Najnovija ratnohuškacka izjava… »

Kuda plovi Beograd na vodi

Slobodna Evropa 21.09.2016
U intervjuu o za deo javnosti kontroverznom projektu "Beograd na vodi", koji je gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao emisiji "Insajder bez ograničenja", čula se standardna retorika i čitav niz ranije iznetih neistina, smatraju u Inicijativi "Ne… »

Završna debata kandidata za predsednik DS uoči izbora

Blic 21.09.2016
Kandidati za budućeg predsednika Demokratske stranke (DS) večeras su u Beogradu suočili stavove i programe na petoj, završnoj debati uoči stranačkih izbora koji su zakazani za subotu, 24. septembar. Stavove o budućem funkcionisanju DS kao i… »