Politika arhiva vesti 21.09.2016

"Poverenik i ombudsman da ponove predlog"

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe Petar Petrović izjavio je danas da će poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitnik građana verovatno morati ponovo parlamentu da upute predlog zajedničkog kandidata za člana Odora… »

Kurti: Demarkacija može da donese rat na Kosovu do 2021.

RTV 21.09.2016
PRIŠTINA - Osnivač radikalnog opozicionog pokreta "Samopredeljenje" u kosovskoj skupštini Albin Kurti tvrdi da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo da "donese rat na Kosovu u narednih pet godina", prenosi MIA. "Granica je pitanje podele… »

Đurić: Budućnost Srbije vezana za sudbinu KiM

Novi magazin 21.09.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Gračanici da bi Srbija i srpski narod bez Kosova i Metohije bili država i narod bez sopstvene prošlosti, a samim tim i bez budućnosti. Đurić je u porti manastira Gračanica… »

Završna debata kandidata za predsednika DS

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Kandidati za budućeg predsednika Demokratske stranke (DS) večeras su u Beogradu suočili stavove i programe na petoj, završnoj debati uoči stranačkih izbora koji su zakazani za subotu, 24. septembar. Stavove o budućem funkcionisanju DS kao… »

Vučić poručio iz Njujorka: Srbija će učiniti sve da očuva mir, Srpska neće nestati

Kurir 21.09.2016
NJUJORK - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a oniama koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske da Srpska neće nestati. "Onima koji maštaju o urušavanju… »

Tači: Poziv Kurtija za rat je smešan, apusrdan, opasan i neprihvatljiv

Blic 21.09.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da su pozivi za rat kakav je izneo osnivač Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti smešni, apsurdni, ali i opasni i neprihvatljivi. "Kurti je izgubio razum", rekao je Tači za portal gazetaexpres.com kojom je… »

Bilateralni susreti Dačića u Njujorku

RTS 21.09.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 71. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je niz bilateralnih sastanaka. Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova Iraka Ibrahimom el Džafarijem… »

Ni Putin ne može da promeni odluku o referendumu o Danu RS

Blic 21.09.2016
Predsednik RS Milorad Dodik, koji će se sutra sastati u Moskvi sa Vladimirom Putinom izjavio je da ni predsednik Ruske Federacije neće promeniti odluku o održavanju referenduma u Danu Republike u RS. - Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS… »

NATO za Danas: Ne pretimo nikome

Danas 20.09.2016
General je bio u poseti Srbiji u martu i tom prilikom je pohvalio srpske oružane snage *Brine nas uticaj Rusije na Balkanu. Nisu tačne tvrdnje srpskog lista Informer da je general NATO Petr Pavel “pretio ratom Srbiji” tokom konferencije u Splitu… »

Popravili smo loš sporazum koji je prethodna vlada sklopila 2011.

Beta 21.09.2016
Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić rekao je danas u Prištini da je pregovarački tim Beograda u Briselu uspeo da popravi jako loš sporazum koji je 2011. prethodna Vlada sklopila s Prištinom. Djurić je za RTK 2 rekao… »