Politika arhiva vesti 28.03.2017

Srpska lista: Za Jeremića i Raššković-Ivić KiM je "kost u grlu"

Blic 28.03.2017
Vuk Jeremić i Sanda Rašković Ivić sami su krivi za to što nisu rado viđeni na Kosovu i Metohiji, jer nisu ni mislili ni na KiM, niti na Srbe koji tamo žive dok "su živeli udobno sa diplomatskim platama i otvorenim računima za troškarenje po… »

Iz Rusije uvozimo naftu, vagone i helikoptere, a izvozimo voće i čarape

Danas 28.03.2017
* Zbog pada cene nafte i gasa deficit u 2016. godini pao na 700 miliona dolara sa 1,8 milijardi 2011. godine. Robna razmena Srbije i Rusije u prošloj godini imala je najnižu vrednost u poslednjih sedam godina i iznosila je 2,3 milijarde dolara. Razlog… »

Janković: Pobeda uprkos problemima

Danas 28.03.2017
Ako ne budem ja u drugom krugu, zaista ne znam ko će da bude, izjavio je danas u predizbornom intervjuu FoNetu predsednički kandidat Grupe građana "Za Srbiju bez straha" Saša Janković i naglasio da očekuje pobedu, uprkos tome što nije ispunjen… »

Polemike Neško Madić: Pljačka Srbije i Rusije

Večernje novosti 28.03.2017
Umesto sna o američkom standardu, velikim platama i penzijama i dobrim kolima, dobili su kapitalizam zasnovan na neoliberalizmu, pljačkaškoj privatizaciji i uništavanju svih duhovnih vrednosti. NARODI koji su devedesetih godina živeli iza "gvozdene… »

"Kad ucenjujete Vučića, ucenjujete pogrešnog čoveka!"

BK TV 28.03.2017
Predizborni skup u Leposaviću svakako će biti održan, a Aleksandar Vučić će u toku dana saopštiti javnosti kakav je njegov konačan stav o tom pitanju i da li će sutra ići na Kosovo i Metohiju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i… »

Marko Ðurić: Političari u Prištini uslovljavaju i ucenjuju pogrešnog čoveka!

Telegraf 28.03.2017
Političari u Prištini ne mogu da podnesu činjenicu da oni ne mogu da okupe ni blizu toliko ljudi u Prištini koliko Vučić može da okupi Srba na KiM. Predizborni skup u Leposaviću svakako će biti održan, a Aleksandar Vučić će u toku dana… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Insajder 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Jadranka Joksimović sutra i u četvrtak na kongresu enp na Malti

Blic 28.03.2017
Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke, Jadranka Joksimović, boraviće 29. i 30. marta, na Malti, gde će predvoditi delagaciju SNS na Kongresu Evropske narodne partije. U okviru Kongresa, Joksimović će učestovati na Političkoj skupštini… »

Jeremić: Rešiti položaj veterana i vojnih invalida!

Alo 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić je izjavio danas da su veterani i vojni invali u normalnim zemljama na svaki način povlašćeni i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov položaj. "Kao… »

U Norveškoj hladno, al′ sreća veća nego na Balkanu

Sputnik 28.03.2017
Subjektivni osećaj dobrobiti proizilazi iz toga šta očekujete u sopstvenoj zemlji, pa se u onim zemljama gde javni interes i javno dobro nisu u prvom planu svi osećaju nezadovoljno. Novija istraživanja sugerišu da nivo sreće ne određuje koliko… »