Politika arhiva vesti 28.03.2017

SVM: Vučićev izbor garant političke stabilnosti

RTS 28.03.2017
Član predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Nandor Ujhelji pozvao je članove i simpatizere SVM-a u Adi, da glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, jer je on, kako je istakao, garant političke stabilnosti i multikulturalnosti… »

Skandal: Hodžaj "dozvolio" Vučiću da poseti Kosovo?

BK TV 28.03.2017
Kosova Enver Hodžaj, ministar inostranih poslova Kosova izjavio je danas da je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu. Na konferenciji za medije sa ministrom inostranih poslova Luksemburga, Hodžaj je rekao da je "posle mnogo… »

Kosovski Specijalni sud postao funkcionalan, očekuje se podizanje optužnica

Insajder 28.03.2017
Sudije Specijalnog suda sa sedištem u Prištini usvojile su Pravilnik o procedurama i dokazima, čime je taj sud postao u celosti funkcionalan. Sledeći korak je podizanje i objavljivanje optužnica. U saopštenju za medije, kako prenosi Koha.net, navodi… »

Stamatović: Argumenti za hitan sastanak

Danas 28.03.2017
Predsednički kandidat Milan Stamatović pozvao je danas predsedničke opozicione kandidate na hitan sastanak i tvrdi da se izbori 2. aprila već unapred mogu smatrati neregularnim i za tu tvrdnju navodi niz argumenata. Jedan opozicioni kandidat za… »

Nedeljkov: Neravnopravnost kandidata

Danas 28.03.2017
Programski direktor Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Raša Nedeljkov izjavio je danas FoNetu da su dosadašnji tok kampanje obeležili neravnopravnost kandidata u medijima, funkcionerska kampanja, kao i nedostatak ili slab… »

Polemike Mijajlo Backović: Ljudi zaborava

Večernje novosti 28.03.2017
Pokušavaju srce da nam uplaše, da plašljivo ćutimo i ne ispovedamo ko smo i šta smo i čiji krst nosimo na sebi. SVETSKI moćnici uz pomoć plahih domaćih vlastodržaca oduzeli su nam 1999. godine glavu da njome ne razmišljamo, a zatim i srce… »

Ovo je najveća državna tajna: Misterija Titovog blaga! Šta je sa 30 kg zlata, dijamanata...

Kurir 28.03.2017
Oko 30 kg zlata, dijamanti, brilijanti, ordenje i skupe umetnine zapečaćeni su u trezoru još 1982. Naslednici ne znaju šta je od toga ostalo i misle da su pokradeni. Titov sef, koji je bio zapečaćen pod oznakom „depo 555“, godinama je krio pravo… »

Debata: Da li je javnost nepoželjna u procesu evropskih integracija?

Blic 28.03.2017
Jugoslav Milančić, savetnik ministarke bez portfelja zadužene za evropske integracije, odbacio je danas tvrdnje da se civilnom društvu i javnosti ograničava pristup informacijama koje se odnose na evropske integracije. Milačić je na javnoj… »

Kladionice rekle svoje: Aleksandar Vučić ubedljivo pobeđuje u prvom krugu

BK TV 28.03.2017
Najnovija procena kladionica pokazuje da bi ubedljivu pobedu u prvom krugu odneo Aleksandar Vučić sa osvojenih 52,5 odsto glasova. To pokazuje najnovija procena kladionica, prema njihovim prognozama drugo mesto zauzeće kandidat Saša Janković sa 14,1… »

Žvrljajte do mile volje, birački listić neće biti proglašen nevažećim

BK TV 28.03.2017
Ižvrljani listić neće biti proglašen nevažećim ukoliko je na njemu jasno zaokruženo ili podvučeno ime kandidata. "Sve to može da se radi, ali ako se na glasačkom listiću opredeli za jednog od kandidata. Ono što usput birač uradi jeste… »