Arhiva vesti 07.06.2017

Bramerc: Regionalna saradnja kreće se u pogrešnom smeru

Blic 07.06.2017
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da se regionalna pravosudna saradnja kreće u pogrešnom smeru kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina na nacionalnom nivou na području bivše… »

Dačić: Srbija na dobrom putu čim je hajka i spolja i iznutra

RTS 07.06.2017
Očigledno je da je Srbija na dobrom putu čim se digla tolika hajka na predsednika Aleksanda Vučića i državnu politiku Srbije i spolja i iznutra, izjavio je v. d. predsednika vlade i šef diplomatije Ivica Dačić. "U istom danu Tači, Haradinaj i… »

Zakulisne igre oko imenovanja premijera: Dačić i Karić lobirali u SPC protiv ane Brnabić

Blic 07.06.2017
Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i šef Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić poslednjih dana aktivno lobiraju kod pojedinih predstavnika Srpske pravoslavne crkve da utiču na to Dačić bude novi mandatar vlade, saznaje "Blic". Glavni… »

Do sada tridesetak privrednika podržalo „Dan jednakih plata“

Dnevnik 07.06.2017
Akcija „Dan jednakih plata“ održaće se u subotu, a do sada se apelu Komisije Skupštine grada za rodnu ravnopravnost za učestvovanje u akciji odazvalo 29 kompanija i radnji, saopšteno je iz gradskog parlamenta. Predsednica Komisije Mirjana… »

Preminuo Španac koji je branio ženu tokom napada u Londonu

RTS 07.06.2017
Porodica Španca Ignasija Ečeverije, koji je branio nepoznatu ženu od teroriste prilikom napada u Londonu proteklog vikenda, saopštila je da je on preminuo, prenosi AFP. Agencija navodi da je porodica smrt Ečeverije potvrdila skoro četiri dana nakon… »

Saučešće Dačića

Danas 07.06.2017
Vršilac dužnosti premijera Srbije i šef srpske diplomatije uputio je telegram saučešća prvom potpredsedniku Islamske Republike Iran Ešaku Džahangiriju povodom terorističkog napada u Parlamentu te države i napadu na Mauzolej Ajatolaha Homeinija i… »

Španska banka prodata banci Santander za jedan evro

Blic 07.06.2017
Evropski zvaničnici objavili su danas da je španska Banko Popular, koja je na ivici bankrota, prodata banci Santander za jedan evro. Evropka centralna banka (ECB) ocenila je juče da je španska Banko Popular, čije akcije su se sunovratile na berzi, u… »

Cijene nafte pod pritiskom

SEEbiz 07.06.2017
LONDON – Cijene barela nafte oslabile su u srijedu na londonskom tržištu zbog napetosti unutar članica OPEC-a i Katara te kontinuiranog povećanja američke proizvodnje. Na londonskom je tržištu cijena barela pala 33 centi u odnosu na prethodno… »

Šta ako prodavac odbije da zameni oštećen proizvod

Blic 07.06.2017
Koliko prosečan kupac zna o svojim pravima, pokazala je anketa koju je sprovela Organizacija potrošača Kragujevca, od oko 2.500 ispitanika, čak 80 odsto njih je znalo da se u slučaju reklamacije prvo treba obratiti prodavcu. Najveći broj reklamacija… »

SE: Srbija primenila većinu preporuka protiv korupcije 2016.

Blic 07.06.2017
Srbija je u 2016. na zadovoljavajući način primenila većinu preporuka Grupe zemalja protiv korupcije u sastavu Saveta Evrope (GRECO) u vezi s kriminalizovanjem prestupa na polju korupcije, kao i sve preporuke te grupe o transparentnosti političkog… »