Arhiva vesti 07.06.2017

OEBS: Veoma osetljiva situacija medju partijama Srba sa severa Kosova

Blic 07.06.2017
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu, Jan Bratu ocenio je danas da je veoma osetljiva situacija na severu Kosova među partijama kosovskih Srba i pozvao sve političke subjekte da poštuju pravo svakog građana da… »

Ni: Uhapšen bivši predsednik opštine

OK radio 07.06.2017
Priveden funkcioner SNS i bivši predsednik GO Palilula, advokat Boban Džunić, zbog sumnji da je umešan u finansijske zloupotrebe dok je bio na čelu opštine. Policija privela još nekoliko osoba. Bivši predsednik niške Opštine Palilula i donedavni… »

MUP: Situacija u okolini Vršca stabilna, evakuisane 42 osobe

Novi magazin 07.06.2017
Situacija u mestima Uljma i Šušare kod Vršca, u kojima je usled obilnih padavina poplavljeno više destina kuća je stabilna, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je večeras zamenik načelnika Uprave za… »

"Grobari" vređali direktora KLS-a

Vesti online 07.06.2017
Navijači Partizana vređali su direktora takmičenja Košarkaške lige Srbije Leona Deleona, pre prve polufinale utakmice plej-ofa protiv FMP-a. On je pred početak utakmice u "Pioniru" uručio priznanja košarkašu Dinamika Marku Čakareviću za… »

Dvojici engleskih navijača doživotna zabrana prisustva utakmicama reprezentacije

Beta 07.06.2017
Fudbalski savez Engleske (FA) doživotno je zabranio dvojici navijača da prisustvuju utakmicama reprezentacije na gostovanjima, zbog nacističkih pozdrava i neprimerenog ponašanja na prijateljskom meču u Nemačkoj, preneli su danas britanski mediji… »

Srbija dobija od EU 95,1 milion evra u okviru prvog dela IPA sporazuma

Beta 07.06.2017
Srbija i EU potpisale su u Briselu prvi deo finansijskog sporazuma IPA 2016 za Srbiju, prema kojem će Srbija od Unije dobiti 95,1 milion evra, dok je ukupna vrednost sporazuma 166,4 miliona evra, saopštio je danas beogradski EU info centar. Prvi deo… »

Milisavljević: Zakonom zaštiti radnike obolele od malignih bolesti

Nova ekonomija 07.06.2017
Poslanik Demokratske starke Dušan Milisavljević rekao je da je u skupštinsku proceduru uputio predlog izmena Zakona o radu i Zakona o zdravstvenom osiguranju kako bi se zaštitili radnici oboleli od malignih bolesti. Predlogom izmena Zakona o radu… »

Gojković: Potreban odgovorniji odnos prema prirodi

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković otvorila je danas međunarodnu konferenciju posvećenu klimatskim promenama i poručila da odnos svih ljudi na planeti mora biti odgovorniji prema prirodi, kao i da klimatske promene ne poznaju… »

Hvala bogu i Rusima: Trešnja rodila, biće i para

Mondo 07.06.2017
Poljoprivredni proizvođači sela Vinča kod Topole, ove godine zadovoljno trljaju ruke jer je trešnja donela odličan rod iako vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji. Za razliku proizvođača iz drugih grana, oni imaju i dobrog kupca - Ruse. Foto… »

Joksimović: Srbija ima važno mesto u budućnosti Evropske unije (video)

Pravda 07.06.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je juče da Srbija ima važno mesto u procesu evropskih integracija, ali i da joj pripada važno mesto u budućnosti EU. Joksimović je sa konferencije u Evropskom parlamentu o… »